látogató számláló A Supernova szakkör Ősradiáns cs

A Supernova szakkör Ősradiáns csapata megnyerte a Magyar Asztronautikai Társaság által az űrkorszak kezdetének 50. évfordulója alkalmából rendezett országos űrkutatási diákvetélkedőt.
A csapat tagjai: Jeszenszky Zoltán, Münz Péter, Vincze Mihály, felkészítő tanáruk pedig Turczi Dávid. Nyereményük, hogy 2008 nyarán részt vehetnek az európai űrtáborban, Belgiumban.

(1999 óta minden országos csillagászati és/vagy űrkutatási vetélkedőn az AKG-s csillagászati szakkör, a Supernova szerezte meg az első helyezést.)

A szakkör másik csapata, a Thunderbolts is remekül szerepelt, de nekik ez volt az első mélyvíz, és még nincs akkora rutinjuk, így végül a 6. helyet szerezték meg.
A csapat tagjai: Dorojcsák Dani, Lengyel Dávid, Vida Tamás, felkészítő tanáruk Orbán Ádám.
Ők könyveket, folyóiratokat illetve posztereket kaptak az oklevelek mellé.

Mindannyian komoly felkészülési munkát végeztek, sok időt és energiát áldozva a szereplésre, amiért elismerés illeti mindannyiukat.

Sík András

Tájékoztató a versenyről és a döntőről (pdf)

Budapesti diákok nyerték az űrvetélkedőt (Űrvilág portál, 2007.10.20.)

Minden idők legnagyobb űrvetélkedője (Űrvilág portál, 2007.05.09.)
A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) támogatásával az űrkorszak kezdetének 50. évfordulója alkalmából országos ifjúsági vetélkedőt szervez. A vetélkedő fővédnöke Charles Simonyi.