látogató számláló Iskolát a netről is választhatunk már

Metró, 2003. szeptember 3.

Iskolát a netről is választhatunk már

Aki a neten szeretne suli-vadászatot indítani, több ponton kezdheti. Ma már sok iskolának van saját honlapja, ahol igyekeznek minden jót megmutatni Izgalmas és iskolai webszerkesztők számára ötletet adó az Alternatív Közgazdasági Gimnázium - www.akg.hu, honlapja. A suli pedagógiai programjáról, a tanulócsoportok összeállításáról, a diákok elfoglaltságáról és szórakozási lehetőségeiről igazán étvágygerjesztően írnak, sőt virtuális bóklászásra invitálják a honlapra kattintókat. Fotókon győződhetnek meg arról, hogy milyen körülmények között töltik a napjaikat a diákok.

Országos és budapesti listákból választhatnak az érdeklődők gimnáziumot, szakközépiskolát, vagy szakmai tanfolyamokat érettségi után, felvételi előtt.

Előkészítő vizsgák

A jelenlegi hatodikos és nyolcadikos diákok és szüleik számára ajánlható még a www.iskolavalasztas.hu, vagy a www.startlap.hu, honlap. A startlapon a nyelvtanfolyamok, nyelvvizsga-előkészítők kínálatából is válogathatnak.

Költségek ismertetése

A legtöbb iskola honlapján szerepel, hogy mikor és mennyiért szerveznek felvételi előkészítő tanfolyamokat, de akiknek laposabb a bukszája, az is megkaphatja több évre visszamenőleg a felvételi feladatokat. Így a saját iskola tanáraival szövetkezve külön költség nélkül is felkészülhetnek a gyerekek az öt hónap múlva esedékes tortúrára.

Azok a fiatalok, akik szeretnék külföldön is kipróbálni nyelvtudásukat a www.kulfoldinyelvtanfolyam.lap.hu, címet írják a keresőbe. Igaz ezzel egy időben a családi takarékossági programot is érdemes beindítani.

Varga Júlia