UTAZÁS SKÓCIÁBA

Helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében!!!

Kedves érdeklődő, leendő utastársunk!

Az AKG 2006. július 2-13-ig utazást szervez Anglia és Írország után immár Skóciába is, most a Challenge diák utaztató társaság segítségével.

Busszal, váltott sofőrökkel tesszük meg az utat. A terepet, valamint Skócia kultúráját, szokásait jól ismerő idegenvezető kísér végig majd minket a 12 nap során. Maximum 40 fővel indul majd a csapat, akikkel 4 kísérőtanár utazik. Skócia fővárosának, Edinburgh-nak a körzetében leszünk elszállásolva családoknál. Egy család 2-3 gyereket fogad egy szobában, így töltünk el 7 éjszakát és innen kiindulva fedezzük fel Skóciát minden nap buszos kirándulásokat téve. A családok biztosítják a teljes napi élelmet, reggelit, csomagolt ebédet és este, már a napi program után elfogyasztott meleg vacsorát.

Tervezett programok Skóciában, dióhéjban:

Skócián kívül az egész Európát átszelő hosszú oda-vissza utat is többször megszakítjuk, hogy egy-egy szép, izgalmas helyet, várost, ha rövid időre is, de megnézzünk. Tehát az AKG-tól este indulunk július 2-án, az első éjszaka a buszon alszunk. Brüsszelben, Brugges-ben, esetleg Luxemburgban lehetséges egy városnézés. A második éjszakát egy Dunkerque-i tranzitszálláson töltjük, ahonnan kora reggel indulva kelünk át a Csatornán a Csalagúton keresztül. Angliában útban Skócia felé áthaladunk a Nottingham-i vidéken (Robin Hood legendája) és érintjük a Hadriánus fal vonalát Newcastle környékén. Estére, július 4-én érünk a végleges szállásra, Edinburgh-ba, ahol már vacsora vár. Innen július 11-én, reggeli után indulunk hazafelé. Útközben rövid pihenő Gretna Green-ben és a Tóvidéknél (Windermere). Este az angliai Coventry-ben lesz a tranzitszállásunk, ahonnan másnap reggeli után indulunk Londonba. Itt kb. 8 óránk lesz egy városnézésre, ami után átkelünk a Csatornán és a buszon töltött éjszaka után, július 13-án megérkezünk a késő esti órákban az AKG elé.

A részvételi díj: 153.800 Ft/fő + 40 GBP múzeumbelépőkre + igénybe vehető biztosítás (4.900 Ft/fő - 11napra) ( 18 év felett a szállások miatt + 4.000 Ft-ot kell még fizetni!) A részvételi díjat három részletben lehet befizetni. Az első részlet, amely a jelentkezés sorrendjében egyben a helyfoglalást is jelenti a csoportban, 15.000 Ft. A második részlet 88.800 Ft, míg a fennmaradó harmadik részletet, azaz 50.000 Ft-t és 40 GBP-t, valamint az esetleges biztosítási költséget a május végén esedékes utazással kapcsolatos szülői értekezletig illetve az értekezleten kell befizetni. A befizetett részvételi díjról a Challenge Utazási Iroda a kért névre számlát tud adni, amelyet, aki tud, tanulmányi út címen le tud írni, ha van ilyen lehetősége. Minden kérdésre szívesen válaszolunk.

Üdvözlettel: a Szervező tanárok

Papp Judit (tel.0630-238-9229)
Laffer Zsuzsa (tel.: 0630-217-6258)
Hubay Katalin (tel. otthon: 3688171)
AKG 12-es kisiskola tel: 388-6759/137 mellék
Magasi Márta (tel.: 06305891889)