UTAZÁS ÉS NYELVTANULÁS ANGLIÁBAN!

Korábbi utazások

Tájékoztató levél az utazásról (PDF)

Kedves Szülők és Gyerekek!

Idén is szervezünk dél-angliai, nyelvtanulással egybekötött buszos utazást azok számára, akik a nyári szünet egy részét anyanyelvi környezetben való nyelvtanulással, Nagy-Britannia egyik legszebb tájának megismerésével és nem utolsósorban jó társaságban akarják eltölteni.

Legfontosabb tudnivalók:

Helyszín: Dél-nyugat Anglia, Devon megye, Bideford, néhány mérföldnyire az óceántól.

Partner intézmény: SOL (Sharing One Language) – angliai székhelyű nyelvoktatással foglalkozó non-profit alapítvány.

Elhelyezés: angol családoknál, két, esetleg három gyerek egy helyen.

Ellátás a Bideford-i tartózkodás során: reggeli és meleg vacsora a családnál, a család által készített csomagolt hideg ebéd.

Napirend:
délelőtt 3x60 perc angolóra
délután országjárás, ismerkedés a környékkel, angol nyelvű idegenvezetéssel
este családi program

Program: a napi kirándulásokon kívül kétszer megyünk egésznapos kirándulásra angol idegenvezetővel.
A közbeeső vasárnapot a gyerekek a családdal töltik. A gyerekek a család és a kísérő tanárok engedélye nélkül önálló programot nem szervezhetnek. Reggel a család kíséri el vagy szállítja a gyerekeket a megadott találkozási helyre és este ők is viszik haza őket.

Oktatás: az órákon szintek szerinti csoportokban tanulnak a gyerekek, anyanyelvi tanárok vezetésével. Nyelvi tudásuk fejlődéséhez a családokkal töltött idő is nagyban hozzá fog járulni.

Utazás: odafelé városnézés Brugge-ben, tranzitszállás Calais-ban. A Csatornán való átkelés után városnézés Canterbury-ben, Stonehenge és a Salisbury katedrális megtekintése, majd este érkezés a családokhoz.
Sokéves angliai tapasztalattal és terepismerettel rendelkező sofőrökkel utazunk. A busz az összes kinti kirándulás során végig a rendelkezésünkre áll.

Tervezett időpont: 2007. július 3 - július 17. Az első éjszakát a buszon, a másodikat Calais-ban, 9 éjszakát Bideford-ban, 2 éjszakát Londonban, és az utolsó éjszakát ismételten a buszon töltjük.

A program költsége: előzetes kalkuláció szerint 185.000 forint, mely összeg tartalmazza a devoni szállást, napi háromszori étkezést, az oktatást, az összes belépőt, a napi angol nyelvű idegenvezetést, a kompjegyet, buszköltséget, a tranzitszállást, a londoni szállást és a londoni közlekedést.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően, szívesen látunk barátokat, testvéreket, ismerősöket is.

A befizetés ütemezése: az első részlet befizetésével lehet a helyet biztosítani.

Első részlet: 65 000 Ft
Határidő: 2007. január 15-ig

Második részlet: 60 000 Ft
Határidő: 2007. március 12-ig

Utolsó részlet: 60 000Ft
Határidő: 2007. májusi szülői értekezlet, melynek időpontját majd közöljük.

Ha úgy döntenek, hogy gyermekük szeretne részt venni az utazáson, kérjük, hogy a szervező tanárok valamelyikénél jelentkezzenek. Felmerülő kérdéseikre bármelyik szervező tanár szívesen ad felvilágosítást.

Hubay Katalin (7.évf. patrónus) 06/30 481 76 98
Papp Judit (7. évf. patrónus) 06/30 238 92 29

Budapest, 2006-12-06