Utazás Írországba!

Korábbi utazások a Brit szigetekre

Kedves érdeklődők minden évfolyamról!

Idén nyáron immár másodszor az AKG történetében Írországba szervezünk tanulmányi kirándulást a JEKA Hungária ifjúsági utazási iroda segítségével. (www.jeka.hu)

A tábor ideje: 2008. július 8-21-ig.

Dióhéjban a program: Indulás az AKG-tól július 8-án busszal, két sofőrrel és idegenvezetővel, akik az útvonalat jól ismerik. Éjjel alvás a buszon, másnap városnézés Brüsszelben, ugyanitt, a városban van az éjszakai szállás reggelivel. Másnap átkelés a Csatornán Angliába, ahol egy londoni városnézés után komppal kelünk át éjjel Írországba. A kompon tudunk néhány órát aludni.

11-én érkezünk az írországi szállásra, amely a dél-nyugati, csodaszép Beara félszigeten található. Itt egy olyan házban fognak lakni a kísérő tanárok és a negyven gyerek, amely erre az időszakra csak a miénk lesz, felszerelve egy konyhával, egy óriási telepakolt mélyhűtővel és hűtővel is, amelyet a terepen dolgozó Jeka képviselők menet közben mindig feltöltenek. A házban 4-6 és 8 ágyas, fürdőszobával felszerelt szobák találhatóak. Mi gondoskodunk magunknak a minden esti meleg vacsora elkészítéséről, a reggeliről, a hideg ebédről, amelyet természetesen a napi kirándulások során fogunk elfogyasztani. Ez a fajta elhelyezés és a közös tevékenységek adnak „tábori” jelleget ennek az útnak.

Amellett, hogy a minden napi buszos, vagy éppen gyalogos kirándulások során bejárjuk Írországnak ezt a tájékát, kisebb falvakat, nagyobb városokat, kastélyokat, vadregényes hegyeket, dombokat és csipkézett óceán parti szakaszokat, amellett, hogy az idegenvezetőnek köszönhetően bepillantást kapunk ennek az országnak a történelmébe és kultúrájába, úgy gondoljuk, hogy a közös élmények, kirándulások, a krumplipucolás, leves főzés, hússütés, mosogatás és a közös esti játékok, „bulik”, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy csapat jól érezze magát, miközben sok szépet lát és hall.

Hét éjszaka elteltével, tehát 18-án indulunk haza a már ismert útvonalon, azzal a különbséggel, hogy most Brugges-ben töltünk egy éjszakát szálláson, hogy ezt a várost is meg tudjuk nézni. Ezek után érkezünk haza 21-én.

Az utazás teljes költsége: 162.200 Ft, amely magába foglalja az utazást (busz és komp) és szállást, az idegenvezetést, a belépőjegyeket, a teljes, napi háromszori étkezést és az utasbiztosítást.

Ebből az összegből 40.000 Ft-ot kell első részletként befizetni, amely egyben a helyfoglalást is jelenti. 40 fő számára van hely a buszon, illetve a szálláson, a helyeket jelentkezési sorrendben töltjük fel, ha szükséges csinálunk néhány fős várólistát is.

Jelentkezés a szervezőknél, vagyis a 8-os kisiskola patrónusainál a negyedik emeleten lehetséges.

Ha bármi kérdés felmerül, mindenre szívesen válaszol: Papp Judit, Hubay Kati, Laffer Zsuzsa, Hegymegi Mariann, Kollányi Fruzsi, Juhász Iván