Vektorgrafikus szerkesztés CorelDraw 9-el.

1. feladat

Készítsd el az alábbi képkeretet CorelDraw-ban, az útmutatások segítségével

1. Az alapobjektumok egy kör és egy négyzet

2. Jelöld ki a két objektumot (a shift lenyomásával tudsz egyszerre több objektumot is kijelölni), majd az Arrange/Align and Distribute panelen állítsd be, hogy a két objektum egymáshoz képest vízszintesen és függőlegesen is középre legyen igazítva.

3. A továbbra is együtt kijelölt objektumokat másold le (ctrl+d), majd a másolatot tedd arrébb. Az első objektumpárosnál a kört vond ki a négyzetből (Arrange/Shaping/Trim), a második párosnál a négyzetet a körből. Kivonásnál a Leave Original kapcsolóit kapcsold ki, hogy sem a forrásobjektum (Source Object), sem a célobjektum (Target Object) ne maradjon meg.

4. A két objektumot az előbb használt Arrange/Align and Distribute panel segítségével rendezd egymáshoz képest középre. Az Arrange/Shaping/Weld panel segítségével készítsd el a két különálló objektum únióját. A létrejövő összevont objektumot másold le (crtl+d), majd tedd arrébb és kicsinyítsd le a másolatot.

5. A két objektum között hozz létre blend átmenetet.

6. Jelöld ki külön a két objektumot (ne az átmenet legyen kijelölve), majd az Arrange/Align and Distribute panel segítségével rendezd őket egymáshoz képest középre. Megkapod a feladatban szereplő keretet.