Elkészítés:
-
Megforrósított olajba tesszük a darált húst és keverjük,
amíg kifehéredik. Beletesszük az apróra vágott hagymát és keverjük,
amíg megüvegesedik, megpirul a hagyma is. Ráöntjük a paradicsomkonzervet,
hozzátesszük a babérlevelet, sót, borsot, bort és addig főzzük lassú
tűzön, amíg be nem sűrűsödik. Félrehúzzuk a tűzről, és hozzátesszük
a tojásokat és a reszelt sajtot.
-
A padlizsánt hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk,
besózzuk és szűrőben hagyjuk állni egy órát. Törölgessük szárazra
egyenként a szeleteket, és süssük ki forró olajban. A megpirult szeleteket
tegyük konyhai itatóspapírra. A krumplit vízben főzzük meg és vágjuk
karikákra.
-
Egy tepsibe rétegezzük a megsózott krumplit, a
padlizsánt, a darált húst. Ez ismételjük, amíg van alapanyag. A tetejére
sajtos-tejszínes besamelt önthetünk. Az egészet meleg sütőben pirosra sütjük.
|