Szubjektív

Tartalom

5. szám 1997. május 8. - május 21.

Melrose Place

Melrose PlaceHa valaki az olyan sorozatokat kedveli ahol …ühüm … a(z úgymond) szerelmi élet van a középpontban, az feltétlenül nézze a Melrose Place című sikersorozatot az HBO-n (Minden csütörtökön 22:00-kor ismétlés szombaton és kedden). Itt aztán mindenki mindenkivel. Azoknak, akik most akarnának bekapcsolódni, elmesélném nagyjából az eddigi alapvető eseményeket. Előre szeretném figyelmeztetni a kedves olvasókat, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy nem fogják érteni a leírt történetet, de ne búsuljanak, elvégre ennek a történetnek a teljes megismeréséhez nekünk – a sorozat aktív nézőinek – két és fél évünk volt.

Az egész úgy kezdődött, hogy egy Billy Campbell nevű fiatal srác elköltözött L.A.-be, ahol a felettébb csinos Ms. Alison Parker lakótársaként lelt magának fedelet a feje fölé, egy gyönyörű társasházban (úszómedence, meg minden extra). Röviden bemutatnám a ház lakóit: Lakik egy Jake Henson nevű munkanélküli úriember a házban. Aztán ott van a bűbájos (egyelőre) boldog házaspár Michael és Jane Mancini. Aztán még ott lakik a szőke bombázó Hogyis Hívják, aki a sorozat második részében filmsztárrá válik, úgyhogy azóta sehíre, sehamva. Ott lakik a nagyon vonzó kreol bőrű Wanda, aki egy Matt Fielding nevű homoszexuális úriemberrel barátkozik.

A dolgok dióhéjban: Billy sokféle állással próbálkozik, végül is úgy néz ki, hogy végleg megragad az újságírásnál. Közben Sydney, Jane húga beköltözik (többször is), végül Michael (aki orvos) Jane-t egy kolleganőjével, Dr. Kimberly Shaw-val csalja meg. Eddig követhető? Közben Wanda megtalálja a nagy őt, Terence-et, akivel összeházasodik, és (mivel az ipse dúsgazdag) elköltözik. Aztán ott van a szerencsétlen Matt fickó, akinek a szimpatikus Doktor Michael Mancini szerzett állást a kórházában, mert kirúgták homoszexuális megkülönböztetés miatt régi állásából (Matt be is perelte őket és meg is nyerte). Szegény Matt a mai napig nem találta meg az igazit, habár volt egy jelölt, aki tengerész volt, de az sajna AIDS-es lett, úgyhogy tényleg csak volt. Közben beköltözött a Melrose Place-be a gyönyörű Jo, akivel először Billy próbál „zöld ágyba vergődni", de ez végül csak Jake-nek sikerül.

Billynek Alisonnal közös lesz a munkahelyük, a D&D Advertising nevű fantasztikus reklámcégnél, ahol a bűbájos és kibírhatatlan Amanda Woodward lesz a főnökük, akivel Billy komoly románcba kezd, aminek Amanda és Alison (nem is igazán) örök haragja lesz a végeredménye. Később a Billy fiú Alisonnal is összejön, majd a kezét is megkéri, és Alison igent is mond, de eljönni az esküvőre, hát az már luxus. Na szómiszó, már idáig is elég bonyolult volt a történet, de most jön még csak a java. Michael megkéri Kimberly kezét, aki igent mond, majd jól beszívnak, és végül frontálisan összeütközve Kimberly-t Michael kómába „ejti", majd az anyja elszállíttatja haza, és kijelenti hogy Kimberly meghalt (ami természetesen nem igaz, de ha hőseink rájönnének a turpisságra, akkor nem szólhatna semmiről a sorozat, nem igaz?). Michael berosál (mivel itt emberölésről van szó), és megkéri Matt-et, hogy hamisítsa meg a vérvételének adatait, amit Matt hálából megtesz (ne felejtsük el, hogy Michael szerezte az állást Matt-nek).

Melrose PlaceSydney, aki szerelmes Michaelbe – és szabadidejében olyan munkát végez amiről másoknak valamilyen utcasarok jut eszébe –, megzsarolja Michaelt, ha nem házasodnak össze, akkor elmondja az egészet, ezzel Matt-et is veszélybe sodorva. Ezt az egész rohadt históriát Jane is megtudja, és megzsarolja Michaelt és Sydneyt, úgy hogy elég nagy a kalamajka. Na szóval közben Jo jár Jake-kel, majd Jake Amandával később Jo jár egy Reed nevű kábszer dealer sráccal, akit le is puffant, miután a fickó teherbe ejti (a gyereket örökbe adja). Utána ismét Jake-kel szűri össze a levet (vele gyakran összejön valamifajta nosztalgiából), aztán Amanda csalja Jake-et Billy-vel. Szóval nagy a kavarás. Jake lesittelteti Amanda apját, aki mint kiderül hatalmas maffiózó, majd Amanda megveszi az egész Melrose Place-t. Jake meg egy Shooters nevű bárt nem messze a Melrose-tól amit abból a jutalomból sikerül megfinanszíroznia, ami Amanda papájáért járt.

Jane egy mukiba szerelmes, aki Sydneyt akarja mindenáron bevonszolni az ágyba, amit a mi kis Jane-ünk természetesen nem hisz el. Kiderül, hogy Kimberly nemigen halott, úgyhogy Michael úgy vágja ki Sydneyt mint macskát… Utána képbe jön egy Brook Armstrong nevű bűbájos hölgy, aki Alison barátnőjeként a D&D-nél kezd el dolgozni. Jo összejön Jake tesójával akit Jake meg is öl (csak önvédelemből). Majd a Matt kavar egy házas palival, aki meg is öli a feleségét, és Matt nyakába akarja varrni. Aztán Kimberly begolyózik (Michael elhagyja), és levegőbe repíti a Melrose Place-t. Kimberly-t Michael egyik kollegája Dr. Peter Burns vesz „kezelésbe" (így is, úgy is).

Melrose PlaceJane közben elhelyezkedik egy nagy divatcégnél, ahol „majdnem" beleszeret a főnökébe. Közben Matt-et felmentik a vád alól, mert a pali, aki a nyakába akarta varrni a gyilkosságot, rátámad Matt-re, zsaruk lepuffantják, és búcsúzóul be is vallja, hogy ő volt a hunyó és nem Matt. Na szóval. Shelly (Jake tesójának a volt felesége) is beköltözik a Melrose-ba, és csábítgatja Jake-et, de még nem jött be neki. Kimberly folyamatosan valami Henry nevű pasival dumál, aki mindig a tükörben jelenik meg. Matt pedig pereskedik a homoszexuális megkülönböztetés miatt (deja vu), ugyanis ezért rúgták ki. A Melrose Place nagyjából itt tart, ha valakinek felkeltette érdeklődését ez az egész kalamajka, az feltétlenül nézze ezt a sorozatot, mert mindig történik valami „érdekes". Azokat akik azt hiszik, hogy ez tele van ilyen olyan jelenetekkel, azokat sajna el kell hogy keserítsem, mert az amerikai cenzúra hatalmas keze ide is elért, de azért még érdemes megnézni.

-AnGie-