Szubjektív

Tartalom

7. szám 1997. szeptember 18. - október 1.

Filléres csatorna

Z-Igénytelen. Minden porcikájában. De mit vártunk? Ez is csak egy magyar, zenei tévéadó, mint a Top Tv volt. Sajnos innen hiányzik a megaprimitív Apukám világa című műsor, de a törzsközönség és Csiszár Jenő vígasztalódhat csütörtökön és vasárnap éjjelenként a Juventus rádió műsorával.

A Z+ (mert erről van szó) egész nap kommersz zenét zúdít ránk, videoklippek formájában. A monoton műsort néha megszakítja egy-egy rövid interjú, amiből rengeteg új dolgot tudhatunk meg. Múltkor például egy műsorvezető bemutatott minket egy pizzasütőnek és azt is megtudhattuk a riporter elmés kérdése után, hogy a pizzasütőt, Pizzasütőnek hívják. Ezek után láthattunk egy újabb klippet, amit szintén érdemes volt végignézni, mert az azt követő beszélgetésben a műsorvezető elmondta (miközben hülyén röhögött), hogy a pizzéria főnöke valahol részegen járja a többi büfét, arra hivatkozva, hogy feltérképezi a konkurenciát.

Természetesen a műsorcímek is jól sikerültek (pl.: Izé, Yoó-fej). A névválasztáshoz is gratulálhatunk. Elég sok elmés fejet kellett összedugni ahhoz, hogy ezt az ötletgazdag és figyelemfelkeltő nevet kitalálják. Z+. Hmmm. Ezt meg kell nézni. Tegyük fel, hogy megnézzük.

1. meglátjuk a gyönyörű logot, mely ott díszeleg az adás alatt végig a jobb felső sarokban. 2. meghalljuk a zenét. 3. elkapcsolunk 4. egy óra múlva visszanézünk, hátha csak egy rossz pillanatot fogtunk ki. 5. elállítjuk az adót, nehogy többet visszakapcsoljunk.

Pozitívumként lehet elkönyvelni, hogy csak kábelen lehet hozzájutni, így más ország egyenlőre nem tudhatja meg, hogy milyen is egy magyar zenetévé. Marad a VIVA?!

mb