Szubjektív

Tartalom

8. szám 1997. október 2. - október 15.

Johnny Bravo

Johhny BravoJohnny Bravo a Cartoon Network egyik remekműve. A Cartoon Network szerkesztői azt találták ki, hogy a gyerekek küldhetnek rajzfilm-ötleteket, amiket majd ők megrajzoltatnak. A vetélkedőnek két nyertese lett: a Dexter's Laboratory és a Johnny Bravo. Az első hely egy egész sorozatot kapott, a másik meg egy epizódot a World Premier Toons-ban.

A rég ismert Dexter's Laboratory-nak már 20-nál is több epizódja van, míg Johnny Bravo-t csak most kezdték vetíteni.

Ezt a rajzfilmet viccesnek mondják és én egyet is értek velük. A történet kitalálójának valószínűleg volt humora. Egyébként egy Van Partible nevű 26 éves amerikai gyerek volt az illető, aki majdnem az egész életét a TV előtt töltötte, mint minden amerikai gyerek.

Egy kicsit Johnny jelleméről: Magas, szőke, bicepszes, enyhén beképzelt szoknyapecér, aki azt hiszi, hogy a nők az ő ajándékai Istentől. Azt hiszik róla, hogy egy érzékeny mama-fia, nagy izmokkal és még nagyobb hajjal. Mindent megtesz azért, hogy egy jó csajjal járjon. Nekem és még sok más embernek még nem derült ki, hogy mit is csinál pontosan azzal a szerencsétlen lánnyal. Eddig kétszer fordult elő, hogy lánnyal volt. Egyszer, mikor a csaj egy őz volt, másodszor pedig egy farkasemberrel, aki keddenként egy idegesítő, bélyegekről beszélő emberré változik. Ez már magában egy vicces történet, amiből eddig csak 13-at készítettek. A legtöbb filmjének elején egy csaj után fut, aki végül vagy leüti, vagy ártalmatlanná teszi egy teser nevű árampisztollyal. Az első epizódban például egy éppen futó zoológusnál akar bevágódni, aki a krokodil-gödörbe löki és továbbfut, hogy megnézze a szétfeszített gorilla-ketrecet.

Ha már úgyis epizódokról írok, van még egy jópofa, amiben egy rímelő amerikai cserkészkislány akar neki eladni egy doboz sütit. Az egész epizódban rímben beszélnek és jobbnál jobb poénokat sütnek el. Például: Johnny "I'll not by cokkies from thee"

kislány "Cokkies from thee?" Johnny "You just wish you could ryme like me." Ez egyébként azt jelenti, hogy: Nem veszek tőled kekszet. (a thee régi angolosan van és azt jelenti, hogy te) Kekszet tőlem? (a kislány nem érti a thee szót) Te csak szeretnél úgy rímelni, mint én.

Johnny Bravo hangja hasonlít Elvis Presley hangjára, ami már magában vicces. Igazából az egész rajzfilm egy tökéletesített Presleyről szól (ezt a Cartoon Network nyilatkozta).

Még annyit, hogy odavan a hajáért és több tonna zselét használ. Verekedésnél is azt mondja: "Hey, watch the hair" vigyázz a hajamra.

Végül is nem volt rossz befektetés Johnny Bravo megalkotása, mert nagyon sok kedvelője van. Felnőtt és gyerek egyaránt.

Jancsó Dávid

Cartoon Network, Johhny Bravo: hétköznap 17 és 21 órakor, hétvégén 11.30, 14 és 21 órakor.