Szubjektív

Tartalom

10. szám 1997. november 7. - november 19.

Tisztelt Szerkesztőség !

Rendkívüli érdeklődéssel olvastam a Szubjektív legutóbbi számát (Bár a korábbiak is nagyon tetszettek). Nagy örömömre szolgált, hogy az AKG egyik nagy nyilvánosság által is olvasható lapja ilyen őszintén, ilyen sokrétűen foglalkozott az engem is régóta foglalkoztató drogproblémával. Nem állítom, hogy minden megállapításával egyetértek, nem állítom, hogy minden cikkét igaznak tartom, de maga a téma, az őszinteség, a sokrétű megközelítés összességében kivívta feltétlen elismerésemet. Rendkívül fontosnak tartom - sőt drogügyben a legeslegfontosabbnak - a nyílt és őszinte kommunikációt, a párbeszéd lehetőségét. Megítélésem, tapasztalataim szerint a vélt arányok, az elterjedtség becsült adatai túlméretezettek, de a jelenségek felsorolása, jellemzése, a konkrétumok felmutatása feltétlenül igaznak látszik. Megvallom, kicsit szorongtam amiatt, hogy az internetes újság bárki számára hozzáférhetősége miatt árthat az iskola jóhírének is egy ilyen témájú szám, de azt hiszem ennek semmi jelentősége, s hamar túltettem magam rajta. Sokkal fontosabbnak látom a nyílt és őszinte beszédet, mind a jelen, de még inkább a jövő szempontjából, mintsem ilyen kicsinyes okok akadályozzák megértésemet. Noha drogügyben én az abszolút tiltás híve vagyok, - bár tudom a prohibíció önmagában nem megoldás azokra a problémákra ami felszínre hozta a magát a problémát - mégis azt hiszem, hogy minden iskolai, társadalmi, emberi problémának a kezelése a nyílt és őszinte kommunikáción alapul, s ezt szolgálta ebben a számában a Szubjektív.

Tisztelettel kérem, a Szerkesztőséget, hogy a továbbiakban se mondjon le a téma rendszeres tárgyalásáról. Szolgálva az ügyet mellékelem az ez év márciusában a témában megírt rövid elmélkedésemet, bízva abban, hogy a Tisztelt Szerkesztőség legalább részleteket közöl belőle.

Ismételten köszönöm a számot, Gratulálok !!

Üdvözlettel lelkes olvasójuk

Horn György

Ui.: Azért ilyen anonim a megszólítás, mert résztvevőnek külön nem tudom megköszönni, nem ismervén fel valamennyi szerzőt az álnevek miatt - kár ezért a gyakorlatért -