Szubjektív

Tartalom

15. szám 1998. március 13. - 1998. március 26.

Az AKG valamennyi, iskola egészét érintő információja - nyilvános (Ebihal)

Hétfő

beküldött tudósítónk jelenti

Február 23, hétfő

Az értekezletet 16.15-kor nyitotta meg az igazgató. Részt vett 39 tanár.

- 15 tanuló jutott tovább iskolánkból az OSZTV-n.

- Március harmadikán ülésezik az AKG kuratóriuma.

- A bérfizetésről szóló igazoló szelvényt mindenkinek át kell vennie a fizetési napon.

- A szülőknek az étkezési díjat egy összegben is be lehet fizetniük. A tankönyvek árát lehetőleg egy összegben fizessék be.

- Március 14-én, szombaton lesz az új kisiskola írásbeli felvételi vizsgája. Eddig 250 jelentkező adott be felvételi kérelmet.

- A Tavaszi Fesztivál április 2-án és 3-án lesz, Sík Eszter és Papp Zsuzsa szervezők várják a műsorkészítők jelentkezését.

- A harmadikos Elek Zsuzsi francia nyelvi versenyen nyert, júniusban 1 hétre Franciaországba utazhat.

- Horn György tájékoztatása szerint az iskola teljes évi költségvetése 293 millió forint, ezek szerint az egy tanulóra eső éves költség 600 ezer forint. A bérjellegű kiadások 147 millió forintot tesznek ki, ebből a pedagógusbérek (a TB és egyéb költségekkel együtt) 105 millió, az ösztöndíjakkal együtt 180 millió forint körül van. Szóvá tette, hogy a költségvetési előterjesztéseknél gyakran párhuzamos tervezések fordulnak elő (például a könyvtár-jellegű, a számítástechnikai jellegű és a továbbképzés jellegű tételeknél).

Március 2, hétfő

Az értekezletet 16.25-kor nyitotta meg az igazgató. Részt vett 30 tanár.

- A szándéknyilatkozatok végső (meghosszabbított) leadási határideje március 6. Ezekről az évfolyam-osztályfőnököknek egyeztetniük kell.

- Az új kisiskola szóbeli felvételijén lehetőleg férfi-nő párosításban legyenek a felvételiztető tanárok. A felvételit a II. évfolyam szervezi. A felvételiztető tanárok helyettesítéséről gondoskodni kell.

- Szóba került, hogy elszaporodtak a délutáni órákról való lógások az iskolában. A szaktanárnak jeleznie kell a patrónus felé, ha a tanuló nincs jelen az órán.

- A költségvetést március 3-án tárgyalja a kuratórium. A titkárságon megtalálható a költségvetési javaslat.

- A nyolcadikos Károly Dávid bejutott a Nemes Tihamér számítástechnikai verseny országos döntőjébe.

- Az érettségi vizsgához minden tantárgyból egyel több tételnek kell elkészülnie, mint ahány vizsgázó van, de minimum 20-nak mindenképpen.

Március 9, hétfő

Az értekezletet 16.15-kor nyitotta meg az igazgató.

- Szűcs Tamás a tanári kar nevében felköszöntötte az iskola hölgy dolgozóit nőnap alkalmából.

- Az ebéd-bejelöléseket nem kapták meg a konyhán.

- A bombariadók kapcsán tett egyik feljelentés ügyében megszüntették a nyomozást, a másikban viszont van gyanúsított. Az illetőnek valószínűleg nincs köze az iskolához.

- Az évfolyam-patrónusi értekezleteken az iskolai könyveléstől átnézik az előző évi elszámolásokat és a szándéknyilatkozatokat. A mostani hétfőn a III. és a IV. évfolyammal, a következő héten a 7. és az I. évfolyammal, utána a 8. és a II. évfolyam patrónusaival.

- Szerdán 16.30-kor a nagy tanáriban ül össze a szociális bizottság.

- Szombat délután érkeznek a csereprogramban részt vevő svéd tanulók, körülbelül 5-re érnek az iskolához. Hétvégén egyéni programokon (városnézés) vesznek részt. Hétfőn és kedden kis munkacsoportokban dolgoznak. Szerdán Visegrádra kirándulnak, és aznap van a búcsúest. Csütörtökön szabad programjuk lesz, az iskolában ebédelnek és délután indulnak haza. Körülbelül 15 tanuló lesz elfoglalva.

- Március 14-én, szombaton 10 órától lesz a következő kisiskola írásbeli felvételije.

- A kuratórium március harmadikán elfogadta a pedagógiai programot és a költségvetést.

- Az önkormányzat az iskolaépület használati jogát az eredeti 10 évről 50 évre hosszabbította meg.

- Pénteken 13.45-kor március 15-i megemlékezés lesz a színházteremben, aki ezen nem vesz részt, annak órára kell mennie.

- baranyai -
Köszönet Gáncs Zsuzsának segítségéért