Szubjektív

Tartalom

16. szám 1998. április 1.


A Tavaszi Fesztivál programjairól

Szubjektív P@rty részletes programja - április 1.

Szubjektiv party17.00 Filmklub - Kopper Judit: Krémes érzések Színházterem, III. emelet

Dokumentumfilm arról, hogy hogyan látja a világot '97-ben négy fiatal. (1997, 60')

18.00 Beszélgetés a film rendezőjével és szereplőivel, IV. emelet, Klub

@ Kopper Judittal a Krémes érzések című film rendezőjével (a Médiamix és a Publikum című televíziós műsorok szerkesztő-műsorvezetője)
@ Hazai Attilával a film szereplőjével (iró, a Pepsi Érzés és a Hazai Ízek együttesek énekese)
@ Bánhegyi Zsolttal és Andorral a film szereplőivel (a Kempinski szállóban lévő kozmetikai szalon vezetői)

19.30 Koncertek, Színházterem, III. emelet

@ Reaktor együttes (Garai Zoltán, Geszti Gábor, Bérci Marci, Kőberling Péter, Magócsi Marci, Mácsai Barnabás, Korom Pál, Ponori Thewrewk Ajtony)
@ SZ.E.SZ. együttes (Stumpf András, Boros Balázs)
@ Full Circle együttes
@ Ketama Gold együttes

21.30 - 23.00 Party a Színházteremben DJ: Bognár Csaba

Kiállítás

Szabó Imre ezúttal az eddigi összes évfolyam legjobb szürrealista alkotásait válogatta össze egy kiállításra. Megnyitóján (csütörtökön 9.30-kor) elsősöktől láthattok hasonló stílusú előadást. Ennek tartalma meglepetés - ezért csak ízelítőül: versmondás, ember(ki)festés. A nyitóperformanszot Hites Borbála rendezte.

Előadás Kaliforniáról

Csütörtökön 15.30-tól a 302-es teremben tartja zenés, diavetítéses beszámolóját Kaliforniáról Mónos Zoltán. A tanár úr tájékoztatása szerint 200-250 gyönyörű diát láthatnak az érdeklődők, és őt az sem fogja zavarni, ha közben ki-be járkálnak a teremben - úgy is élvezhető lesz a műsor, ha valaki csak pár percre tekint be. Valószínűleg diák vendégei is lesznek, akik ugyancsak a "korlátlan lehetőségek hazájában" töltöttek hosszabb-rövidebb időt. Az előadás után (és közben) frissítő mellett (jegeskávé) lehet beszélgetni a látottakról, hallottakról.

Színház

A nyolcadikosok németcsoportjának előadását (Hófehérke és a hét törpe) csütörtökön 11 órakor láthatjátok Kardos Éva tanárnő vezetésével. A darab címe ne rettentsen el senkit, ezúttal nem a mindenki által kívülről fújt, szokványos változattal találkozhattok. Ha nem is sokat, de annyit sikerült kicsikarnom a titkolódzó szereplőkből, hogy a mese nem happy enddel végződik. Igazi sztárok szerepelnek benne: egy valódi alma, egy tányér, hét törpe... A főszereplőnő nem sokat árult el magáról - Hófehérke egy kicsit szemérmes, annak ellenére, hogy fiú... Mindenesetre érdemes megnézni, hiszen már egy hónapja készülnek rá, ráadásul a háttér és a zenei aláfestés is ígéretes. Nem csak németül tudóknak ajánljuk!

Ken Wilson rövid tréfás jeleneteit fogják előadni Kálmán Ildikó nyolcadikos angolcsoportjainak tagjai csütörtökön, a nyelvi csoportok bemutatói közt másodikként (11.30 körül).

Rögtön ezután Zsohár Gyöngyi franciacsoportjának tagjai adják elő Tardieu: Finissez vos phrases (Fejezzétek be a mondataitokat) című darabját. A tanárnő elmondása szerint a darabot tavaly látták a pécsi francia nyelvű színjátszó fesztiválon, és akkor nagyon megtetszett nekik. A szereplők (Borzsák Vera, Hegedűs Kata, Kocsis Orsi, Miklós Panka, Ubi, Gyenes Péter, Bozó Péter) a mondatokkal játszanak úgy, hogy azok a személytől és a helyzettől függően mást és mást jelentsenek.

A negyedik színjátszó csoport Hubay Katalin vezetésével a következő jeleneteket fogja előadni angolul: Look, A cup of tea, Ticket inspector, An Agatha Christie sketch.

Hertei Krisztina angol csoportjának tagjai "Giovanni's café" és "The New James Bond" címmel fognak két angol nyelvű darabot előadni.

Végül Zacommer Mária csibéje mutatja be a Familia Zaccomero című darabot.

Pénteken 13 órától egy játékos stilisztikai gyakorlatnak lehettek szemtanúi, amelyben hetedikesek adják elő Eörsi István Szigetországi tragédia című művét (ugyanazt több változatban).

Tanarak vs. diákok

Április másodikán, csütörtökön kerülnek megrendezésre a minden évben tanárok és diákok részvételével zajló sportesemények. Mint az év egyéb napjain, ezen a napon is "összecsap" a két tábor, pontosabban azok legheroikusabb képviselői. A tanárok és diákok csapatai fociban, kosárlabdában és röplabdában mérik össze nem kis tudásukat. Délelőtt 9 órakor kezdődik a futballmeccs, mely 2x15 percig fog tartani, közben szünet a fáradtsághoz mért hosszban. Ezután kezdődik a röplabdameccs, ami szokás szerint 3 szettben zajlik majd. Ezek után kezdődik a kosárlabdameccs, mely két 20 perces félidőből áll majd. Itt jegyzem meg, igen nagy arányú diák győzelemre lehet számítani, így aki szép pillanatokat akar megélni (diákszemmel szép), az jöjjön le és szurkoljon! Ha úgy érzed, hogy tudnád erősíteni a diákok csapatát valamely sportágban, akkor iratkozz fel a sportfaliújságon levő lapra. Kérünk minden tanárt, hogy fehér pólóban, és minden diákot, hogy színes pólóban jöjjön. A meccseket nem a menzán, hanem a sportcsarnokban:) játsszák majd le.

Komolyzenei koncert

Ízelítő a pénteken 16 órakor kezdődő komolyzenei program kínálatából: Gershwin, West Side Story, Jesus Christus Superstar, Flamenco, Csajkovszkij, Puccini, Chpin, Vecchi, Schumann. És akik előadják (többek közt - és bocs azoktól akiket kihagytunk): Kiszely Réka, Szabó Gábor, Bencze Enikő, Szabó Iván, Kárpáti Péter, Gáti Miklós, Bozó Péter, Pál Gyöngyös, Nagy Ági, Füzi Nóra, Koós Eszter, Kiss Niki, Tolnai Anna, Novoszáth Csilla, Sztevanovity Sandra, Vadas Zsófi, Réti Andris, Kálmán Eszter

Mulhacén

Csütörtökön 14.30-kor kezdődik a Harangi Júlia által összeállított zenés, táncos, verses Latin Est a klubban, Mulhacén címmel. A program tartalma: - Spanyol gesztusok tanítása - közreműködik: Harangi Júlia - Versek, rövid történetek felolvasása - közreműködik: Demeter Anna és Szabó Gábor - Mondóka tanítása a közönségnek - Énekek (Bossanova, Mariachi) - közreműködik: Szabó Gábor, Ránki András, Gáti Miklós, Kárpáti Péter, Szabó Iván - A közönség megtanulhat egy mariachi dalt, melyet Antonio Banderas énekelt a Desperado című filmben. - Vetélkedő Latin-Amerikáról és Spanyolországról. 3 fős csapatok jelentkezhetnek a bejárati kapun lévő íven. Értékes nyeremények! - Salsa táncbemutató, majd össztánc - közreműködik Harangi Júlia és Molnár Imre.

Táncbemutató

Pénteken 11 órakor látogat iskolánkba Angelusz Iván és társulata (Hód Adrienn és Bokó Tamás). Bemutatójukon láthatsz klasszikus balettet és kortárs táncot, koreográfiát, improvizációt és tréninget. Kérdezhetsz, válaszolhatsz és te magad is rögtönözhetsz. Zene: Bach, Fred Frith, MC 900, Residents, Rossinin, Szemző Tibor...