Szubjektív

Tartalom

22. szám 1999. április

Hétfő

AKG-s hírblokk

Április 20-án véradás volt az iskolában. Az Országos Hematológiai Intézet és Vérellátó Központ felhívására 78-an jelentkeztek véradásra, közülük 58 nagykorú iskolapolgártól sikerült vért venni.

Április 21-én ünnepelte az iskola a Föld napját, az Óbudai szigeten rendezett sportdélutánon. Az 1500, illetve 2000 méteres lány és fiú futóversenyek győztesei, és ezáltal a Rucanor díjazottjai Donáth Eszter, Bittó Piroska, Selmeczi Anna, Vaskuti Máté, Varga Gábor és Valent Ádám lettek.

Április 30-án a 11. és a 12. évfolyam is kirándulni megy a hétvégére, az előbbi Zircre, az utóbbi Keszthelyre.

Elképzelhető, hogy már ebben a tanévben be lesz vezetve az ebédjegy az iskolai menzán. Az erről szóló döntést a nevelőtestület azután hozta, hogy több patrónus jelezte: csibéiknek nem jut a B menüből, ha fél 3 környékén mennek ebédelni. Az egy hétre választható menü rendszere nem fog változni.

Az Országos Csillagászati Diákverseny „Kismedve" kategóriájában a legjobb 5 közé került az AKG-s Billyfüle csapat (8. évfolyamosok). Zsohár Gyöngyi francia színjátszó csoportja a zsűri speciális elismerését nyerte el a pécsi francia nyelvű diákszínjátszó versenyen. Károly Dávid 39. lett az Országos Nemes Tihamér programozói versenyen.

Iskolán belüli kábítószer-tartás miatt két harmadikos tanuló kapott nevelőtestületi megrovást, illetve felfüggesztett kizárási határozatot a nevelőtestülettől. A rendkívül szigorú feltételeket (gyökeres életmódbeli és tanulási-tanulmányi változtatások) egyikőjük nem fogadta el, ezért elhagyta az AKG-t. Három további ötödéves tanulót tanácsolt el az iskola, mivel óralátogatásuk nem haladta meg a minimálisan elfogadható szintet sem.

A nyári táborok közül eddig négyről lehet tudni:

Július 5-től 18-ig tart a nomád tábor (infó: Sík Eszter), augusztus 15-től 22-ig kerékpáros tábor lesz Zalaegerszeg környékén (infó: Nógrádi Zoltán), vizitúra lesz augusztus első heteiben (infó: Scheibelhoffer Miklós) és június végén-július elején lesz egy „kirándulós" tábor (infó: Marsi Zoltán). A nevelőtestületi tábor-értekezlet június 23-tól 25-ig tart.

Ismét lehet jelentkezni iskolán belüli nyári munkára, de minimum 1 hetet kell vállalni. A napi 4-6 órás elfoglaltságért kb. 1500,- forint/nap juttatást lehet kapni. Valószínűleg állandó nyaralót fog üzemeltetni az AKG a Mátra aljában. A nyaralót és környékét ugyancsak nyári munkában kéne rendbehozni. A juttatáson túl szállás és teljes ellátás jut azoknak, akik erre a munkára vállalkoznak. A nyaralóba egyébként csibe, évfolyam és egyéb kirándulások szervezhetőek majd, esetleg témahetek és erdei iskolák is. A kétszintes épületet (12 darab 4-6 ágyas szobával) és a hozzá tartozó nagyméretű telket ingyen használhatja majd az iskola, ha a felújítás költségei nem lesznek túl magasak.

A Fővárosi Önkormányzat ismét meghirdeti az „Élen a tanulásban, élen a sportban" című pályázatát. Az oklevéllel és tárgyjutalmakkal járó „kitüntetéshez" minimum 4-es tanulmányi átlag és országos sportversenyen elért minimum 6. helyezés szükséges. További információk a titkárságon.

Az iskola gedeon szerverére külső betörők miatt egy darabig nem lehet kívülről (nem AKG-ból) telnettel csatlakozni, amíg a szerver biztonságosabbá nem válik. A behatolók már rendszerfile-okat, weblapokat is módosítottak.

Április 30-ig tart nyitva az AKG galériában (I. emelet) az Utazás - kiállítás ‘99. Az alkotásokat Szabó Roni, Koczoh Judit, Balázs Gábor, Tóth Kristóf és Hutiray Péter készítette.

Paletta

Elkészült a Paletta, az AKG képzőművészeti weblapja Szabó Imre szerkesztésében. A több mint 200 megabyte-nyi képanyagot tartalmazó lap a http://www.akg.hu/paletta címen érhető el. A készítők szeretettel várnak minden segítő kritikát a paletta[kukac]akg.hu címre.

-baranyai-