Szubjektív

Tartalom

27. szám 2000. június

Heti Nyolcas

Vitriol

Ez a Vitriol kész botrány! Ennél találóbb szlogent keresve sem lehetett volna adni eme műsornak. Csak az vele az egyetlen baj, hogy nem botrányosan jó...

Már a cím is... Vitriol, Vitriol. Mit is jelenthetne mást, mint tömény kénsavat? Ez a cím enyhe túlzás egy ilyen gyenge műsornak, hiszen a szexen kívül csak nagy ritkán kerülnek elő értelmes mondatok, nemhogy rosszindulatú megjegyzések. Csak gyenge próbálkozások vannak, mert azért nem merünk mindent kimondani. Mégis menő, vagány és belevaló csajok(?) vagyunk, mert tudunk úgy káromkodni, mint a kocsisok...

A műsor készítői azzal akartak újítani (a Heti Heteshez képest), hogy szándékosan mellőzték a politikát. Én nem hiszem, hogy ez előnyére vált volna a műsornak.

Fantasztikus, hogy nyolc (7 +1) nő milyen könnyedén és egyszerűen le tudja járatni a saját nemét. Mintha ők csak arról tudnának beszélni, hogy ki, kivel, hogyan, miért, és persze kinek mekkora.

A vendégek se igazán érdekes emberek, humoruk egyenlő a nullával. Lang Györgyi meg Zsazsa Tax viszi a szót, a többiek alig mukkannak meg (Kánya Kata nagy ritkán szót kap és kis „értelmi csillogást" visz a 30 percbe).

A legjobb az, amikor a fent említett transzvesztita (Zsazsa Tax) előadja, hogy ő mennyire érti és átérzi a nők lelkét, és ő is közénk, avagy a 7 nő közé tartozik. Szegény, azt hiszi, hogy attól lesz nő, hogy a fiúk korai magömléséről beszél (ismerheti a témát?), és közben mutogatja a (gondolom, agyonborotvált) lábát. Szerencsétlen.

Kicsit szégyelltem magam a TV2 helyében is, hogy legalább még 3-4 értelmes nőt (nem férfiből lett nőt, hanem igazi asszonyt) nem tudtak meghívni. Vagy egy másik műsort csinálni. (Ide illik a közmondás: Olcsó húsnak híg a leve.)

Lassan a szemünk az ocsmány díszletet is megszokja, sőt már a tapsgép monoton zúgása se sérti a fülünket. Ugyan zavarnak minket még a gyors és hirtelen vágások, de hát kicsire nem adunk. Kísérletezünk, hogy megeresszünk egy félszeg mosolyt, mintha tényleg vidám és humoros műsort néznénk. De hiába próbálkozunk, nem akar sikerülni. Mintha arcunk nevetőizmai megbénultak volna ennyi marhaság láttán. Csak bambulunk a tévé előtt, várjuk, hogy vége legyen, és hogy jöjjön a szombat este, ahol láthatjuk mindezt eredetiben.

móni