Szubjektív

Tartalom

33. szám 2002. május

Tripla vagy semmi

George Clooney, Brad Pitt, Andy Garcia, Matt Damon, Julia Roberts. Bankrablás. Tét: 150 millió dollár.

Megjelent a mozikban Steven Soderbergh legújabb filme, amely mindenféle jóslat ellenére rendkívül jó lett. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy hatalmas bevételt hozott a konyhára.
Danny Ocean (George Clooney) elképesztően merész tervet eszel ki, annak ellenére, hogy éppen a börtönből jött. A kiszemelt célpont a milliomos Terry Benedict (Andy Garcia) három hatalmas kaszinója Las Vegasban. Ocean egy ütőképes csapattal elindul a „kaszinók fővárosába". A tizenegy férfi között található a zseniális hamiskártyás (Brad Pitt) és a zsebtolvajok mestere (Matt Damon). A tét 150 millió dollár, de egyvalamit Dannyn kívül senki sem tud… Benedict aktuális partnere ugyanis nem más, mint Ocean exfelesége (Julia Roberts), akit mindenáron vissza akar kapni.
Az akciót a Klitschko-Lewis nehézsúlyú világbajnoki bokszmérkőzés alatt hajtják végre (őket csak a film kedvéért hozták össze), miközben az emberek a meccsen őrjöngnek.
Miben különbözik ez a film a többitől? Először is nem a fegyver, hanem a rafinéria és a humor dominál, és kimaradtak az amerikai filmekben mindig tapasztalható nagy szerelmi jelenetek. A film nagyon pörgös, modern stílusú. A hangsúly leginkább a George Clooney - Brad Pitt kettősre helyeződik, de senki sem szorul háttérbe, bár meg kell hagyni, hogy Julia Robertsnek nem ez volt élete szerepe.
A filmben ugyan előfordulnak kisebb hibák, de remek szórakozást nyújt a nézőknek.

Havas Tamás, Reich Gábor

Tripla vagy semmi (Ocean's Eleven, 116 perc, 2001)
Rendezte: Steven Soderbergh
Szereplők: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon, Andy Garcia, Don Cheadle