Szubjektív

Tartalom

34. szám 2002. június

Budapesti Vidámpark

A Budapesti Vidámpark Rt. a mai formájában 1950 májusa óta működik. Azonban nem csupán 50 éves múltra tekint vissza a park, vurstliként már az 1800-as évek eleje óta, az előkelő Angol Park pedig csaknem 100 éve létezik. A park jelenleg 6,5 hektárnyi területen üzemel. 40 játék áll a látogatók rendelkezésére. Az elmúlt 2 évben nagyszabású megújulási folyamatba fogott, melynek része volt a játékok számának bővítése. Az egyik legnagyobb sláger a Looping Star, a Skóciából érkezett átfordulós hullámvasút, mely megközelítőleg 200 ezer látogatót vonzott eddig. Ugyanakkor a Vidámpark nem feledkezett meg a régi játékokról, valamint a műemlékekről sem. Ilyen műemlék például a folyamatosan megújuló favázas hullámvasút is.

Most is érkeztetek új játékok, ebből kettőt említenék meg. Az egyik a régi Terminátorhoz hasonló szerkezet, mely fejjel lefele csavar össze-vissza. A másik az Álomhajó. 40 személyes, 24 méter magasra viszi fel a vállalkozókat, majd megismerteti őket a denevérfüggés örömeivel. Mindkét játék csak erős gyomrúaknak ajánlott.

Véleményem szerint érdemes ellátogatni a Vidámparkba, remélem sikerült egy kis kedvet csinálnom hozzá. Jó szórakozást kívánok!

Csenterics Hanna