Szubjektív

Tartalom

41. szám 2004. március

Való Világ 3

Hát ezt is megértük! Való Világ 3... Amikor az ilyen műsorokat nézem, és a bennük szereplő embereket, tényleg rettenetesen büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok, és ilyen honfitársaim vannak. És csak remélni tudom, hogy egyetlen külföldi sem látta ezeket a színvonalas adásokat...

Nehéz lehetett felülmúlni a Való Világ 2 és a Big Brother 2 érdektelenségét, túljátszottságát és a nézettség rohamos csökkenését, de a Való Világ 3-nak sikerült (csak az a szerencséjük, hogy nem indítottak BB3-at...). A beköltözött emberek mind „plázagörlök”, vagy nem túl férfias pasik. Akárki mond akármilyen szöveget, az biztos, hogy néhányszor belepislog a kamerába, mindent a közönségnek csinálnak, nincs egy őszinte mondatuk, tettük sem (veszekedni vagy szerelmet vallani például kizárólag a rejtett kamerás ablakok előtt szoktak...). Az eddigi legdurvább ilyen eset az volt, amikor a lakók azt a feladatot kapták, hogy vallják be egymásnak azt a bűnüket, amit a legsúlyosabbnak tartanak. Mindenki ilyeneket mondott, hogy „nem viszonzom azt a szeretetet, amit a szüleimtől kaptam”, estébé, estébé, nagy bőgés meg minden, és akkor következett a Pandora nevezetű csaj, aki kiállt, elmondott valami sztorit egy lányról, akit szívattak fiatalabb korukban a barátnőjével, és az a lány később anorexiás lett, és tavaly meghalt. És Pandora ekkor elkezdett sírni, és elmesélte, hogy (szó szerint idézem!): „csak ott álltunk ketten a barátnőmmel a sírjánál...” – hatásszünet – „és fogtuk egymás kezét... és csak sírtunk... és azt kívántuk, hogy bárcsak megbocsátana, de tudtuk, hogy már nem lehet...” Tisztára olyan volt, mintha betanult volna egy brazil szappanopera-részletet, és úgy is adta elő!

áadásul, amellett, hogy csak úgy hemzsegnek a „szimpatikus” emberek a műsorban, még a feladatok is unalmasak, soha nem történik semmi. A lakók mindennapos társalgása kb. ennyi: – Hazudsz! Ilyet nem mondtam! – De, ezt mondtad, és te hazudsz! – Nem igaz, mert te hazudsz! – XY tök hülye, azt mondta, hogy hazudok! – és így tovább.

Ha valakinek netalántán felkeltettem az érdeklődését e rendkívül izgalmas és kihagyhatatlan műsor iránt, bátran üljön le és nézzen meg egyet, de készítsen oda kispárnát és takarót is, mert fél perc Való Világ 3 hatására az ember mélyebben alszik, mintha bevett volna egy doboz altatót.

Ginter Zsófi