Szubjektív

Tartalom

44. szám 2005. február

Jóban Rosszban

Először csak az embléma tűnt fel a képernyőn. Másodjára már hang is informált bennünket, hogy ez a Jóban Rosszban (TV2). Harmadjára mozgóképeket is láthattunk, most pedig minden hétköznap „élvezhetjük” a sorozat adta élményeket.

Persze volt, aki nem állt pozitívan a dologhoz, és elmondhatom, hogy én is közéjük tartozom. „Megint egy magyar sorozat, amit két hét múlva már senki sem fog nézni.” Azt már most, pár nappal a bevezető részek után elmondhatjuk, hogy (sajnos) megint nem sikerült valami olyat alkotni, amiben nincsenek erőltetett poénok, vagy túldramatizált emberi kapcsolatok. Ennél a sorozatnál az utóbbi érvényesül. A történetet gondolom már mindenki ismeri, aki mégsem, annak nagyon röviden összefoglalom. Egy kisváros kórházáról, és a benne dolgozó emberek életéről szól a sorozat. Az alkotók valószínűleg a Vészhelyzet című amerikai kórházsorozatból indultak ki, és ezt vegyítették egy kis Barátok Közttel. Azonban az eredmény nem lett a legjobb. Hogy csak a legnagyobb problémákat említsem: a szereplők szokásosan túljátsszák magukat, affektálnak (tisztelet annak a 2-3 kivételnek, akiktől néha nézhető lesz a sorozat). Mindig mindenkinek tökéletesen be van állítva a haja, és virít az arcáról, hogy két perce sminkelték ki. A díszlet is nagyon hiányos, sokszor látszik, hogy csak egy stúdióról van szó, nem pedig egy kórházról. Ezekből következik, hogy a drámai jelenetek nevetségessé válnak, az események nem pörgősek, ráadásul mindenki eltúlzott magánéleti problémákkal küszködik, ami egy idő után igen unalmassá válik.

Úgy vélem, ez a sorozat is csak a két nagy kereskedelmi tévécsatorna rivalizálásának az igen rosszul sikerült eredménye.

Puskás Flóra