Szubjektív

Blogunk: szubjektiv.postr.hu


2016-ban, az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon a Szubjektív Az év online diákmédiuma fődíját kapta középiskolás kategóriában


Az AKG-s Szubjektív Magazin lett a Reblog Maraton győztese 2015 novemberében. A zsűri a Közélet kategóriában ítélte nekünk ezt a díjat, és ezzel együtt mi kaptuk a díjjal járó 100 ezer forintot.
"A Szubjektívet az AKG diákjai írják, csomó érdekes dolgot vizsgálnak a saját szemszögükből. Simán megérdemlik a százezer forintot, fontosnak tartjuk, hogy a fiatalság hallatja a hangját."


Az AKG Szubjektív diákmagazinja ismét Az Év Online Diákmédiuma harmadik helyezést kapta az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon (2015. május 8.)
Az Év Diákújságírója 1. helyezett lett Kövi Zsombor (7. évf.)
Az Etikus Újságíró különdíj 2. helyezett lett Sándor Csenge (8. évf.)
Az Etikus Újságíró különdíj dicséretét kapta Angelus Hanna (9. évf.), Balló Miklós (7. évf.) és Zsiros Eszter (9ny. évf.)


Az AKG Szubjektív diákmagazinja ismét Az Év Online Diákmédiuma második helyezést kapta az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon (2014. május 16.)

A díjakat Gálosi Dóra (10. évf.) vette át.


A korábbi számok megtekinthetőek PDF-ben


A Szubjektív magazin teljes archívuma olvasható itt


Az AKG Szubjektív Magazinja Az Év Diáklapja harmadik helyezést és Az Év Online Diákmédiuma harmadik helyezést nyert el a DUE diákmédia pályázatán (2013. május 10).

A díjakat Vida Benedek és Bődey Júlia (8. évf.) vette át a Millenárisban tartott rendezvényen.

Fényképek és videó a dijátadóról


Az AKG Szubjektív Magazinja hat év után ismét Az Év Diáklapja második helyezést kapott a DUE diákmédia pályázatán. (2012. május 11.)

Fotóalbum és a részletek


Cikkünket újraközölte az Irodalmi Jelen: http://www.irodalmijelen.hu/?q=node/3438 - 2009. szept. 16.


Szerkesztőségünk látogatása az ATV-nél - 2009. május 19.


A Szubjektív szerzői a Népszavában

A Népszava 2008 október 4-i és 18-i számának Szép szó mellékletében jelent meg Kocsubej Alexander és Szabó Panna cikke a rendszerváltásról. A cikkek elolvashatóak itt: www.akg.hu/akgrol


Ismét díjazott a Szubjektív egyik munkatársa

A Marsall-toll 2007. középiskolai diákújságíró versenyen 177 pályázó közül Kajos Rebeka Dóra második helyezést ért el Az év középiskolai újságírója kategóriában "Hamlet, avagy minden, ami kell két órában" című cikkével (51. szám, 2006. december). A díjátadóra 2007. március 31-én kerül sor Pécsett, a Kamera Hungária televíziós műsorfesztivál keretében.


Díjazott lett a Szubjektív

Az AKG Szubjektív magazinja a Marsall-toll 2006. középiskolai diákújságíró versenyen Az év középiskolai újságja kategóriában második helyezést ért el. Ugyancsak második helyezést ért el Jakab Juli Az év középiskolai újságírója kategóriában. Ő a "Tavalyelőtt egyszer bejött a barátoköztimi. Asszem, most ezt sikerült felülmúlni." című Spielberg látogatásról szóló cikkével nyerte el ezt a díjat. A díjakat 2006. április 1-én, Pécsett adták át a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál keretében.

Az iskolai újságok a 2005-ös évben megjelent 3 beküldött számmal pályáztak, a versenyről beszámoló oldal szerint közel 100 újságtól 185 pályázat érkezett. A díjakat a Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke ítélte oda.
A díjról beszámoló olvasható itt: http://www.hermes.btk.pte.hu/letoltes/Marsall/
Marsall-tollasok idén először (Pécs.hu)
A Dunántúli Napló beszámolója


 

Tudósítás a díjátadóról
(wmv, 3,3 MB)

Képek
az utazásról


Egy diákújság működéséről
Interjú a Viva televízió Interaktív című műsorában (2003. május) - RealVideo (4,4 MB)

Képek a műsorból


Nyomtatót kapott a Szubjektív, interjú Baranyai Istvánnal az újságról
Kossuth Rádió, Digitális című műsor, 2003. július 16. mp3 (3,9 MB)


Szubjektív
Hullámvadász médiaportál, 2001. április 1.

"A kéthavonta megjelenő iskolaújság három éve indult, eredetileg a gimnázium Filmklubjából nőtte ki magát..." A teljes cikk


Mi újság? - Szubjektív, az AKG lapja
Sulinet, 2000. október 15.

"Ebben az újságban a szerkesztők arról írnak, ami az ő érdeklődésükre számot tart, amiben szeretnének elmélyülni. Mivel minden cikk szubjektív megnyilvánulás (erre persze a cím alapján számítani lehetett), így ez az egésznek sajátos hangulatot és stílust ad...." A teljes cikk