látogató számláló Az ALTERNATÍV KÖZGAZDASÁGI GIMNÁ

Az ALTERNATÍV KÖZGAZDASÁGI GIMNÁZIUM
TEHETSÉGKUTATÓ PÁLYÁZATOT HIRDET

RAJZ-FESTÉS és FOTÓ
műfajban 7. és 8. évfolyamos tanulóknak.

A pályázat témája:
Közlekedés a városban, ahol élünk: mesés közlekedési eszközök

FOTÓ: pályázónként 1db, 18x24, vagy 24x36 cm-es méretű papír képet várunk, Paszpartu és keret nélkül. Sorozat legfeljebb 3 képből állhat.

RAJZ-FESTÉS (szabad technika): pályázónként 1 képet várunk paszpartu és keret nélkül, a művek mérete 30x30 cm legyen.

Az AKG művész tanáraiból álló szakmai zsűri kategóriánként 3-3 díjat ítél oda. A nyertesek alkotásait figyelembe vesszük, ha felvételiznek az AKG művészeti képzésére.

Minden pályaművet kiállítunk, ezért minden pályázót szeretettel várunk 2010. december 4-én szombaton az ünnepélyes megnyitóra és díjátadásra.

Beküldési határidő: 2010. november 15.
Cím: AKG 1035 Budapest, Raktár u. 1.
A pályaművek hátoldalán kérjük feltüntetni az alkotó és a beküldő iskola nevét, valamint az iskola címét!

További információk: sulyokpzs[kukac]akg.hu

 

ISKOLÁNKRÓL

Az AKG 2007-ben indította el a művészeti oktatást párhuzamos képzésben díszlet- és jelmeztervező, illetve alkalmazott fotográfus szakokon. A diákoknak így lehetőségük nyílik a közismereti tárgyak mellett egy művészeti szakma elsajátítására.
A képzés az AKG-ban a 9-13. évfolyamon tanítja a diákokat. Ennek ellenére a művészeti szakképzés minden szinten és minden alapvetésben alkalmazkodik az AKG képzési és nevelési elveihez, a pedagógiai programba szervesen illeszkedik, annak részét képezi. A közismereti tárgyak tanterveit az AKG-ban tanító tanárok készítették, követve az epochális rendszert, illetve az érettségire felkészítő 12-13. évfolyam követelményeit. Mind a szakmai, mind a közismereti tananyag és követelményrendszer igazodik az AKG-ban megszokott magas szinthez és differenciáláshoz.