Vizes ér(de)mek

5 érem a kerületi úszóbajnokságon

IV. korcsoport eredményei:
Slezák Viki – I. helyezés, 50 m hátúszás
Slezák Viki – I. helyezés, 50 m mellúszás
Tóth Jolán – V. helyezés, 50 m mellúszás
Gosztolya Kyra – IV. helyezés, 50m gyorsúszás
Tóth Jolán, Cseh Hanna, Gosztolya Kyra, Slezák Viki – II. helyezés, 200 m váltó
Marosi Botond – IV. helyezés, 50 m gyorsúszás
Adamis Ábrahám – IV. helyezés, 50 m hátúszás
Szinay Soma, Lev Sky, Marosi Botond, Adamis Ábrahám – III. helyezés, 200 m váltó

V. korcsoport eredményei:
Szilasi Estilla – IV. helyezés 50 m gyorsúszás
Szilasi Estilla – II. helyezés 50 m hátúszás
Nagy Dávid – IV. helyezés 50 m gyorsúszás


2012. november 16-án és 23-án rendezték meg a szérűskerti uszodában a III. kerületi diákolimpia IV-V-VI. korcsoportos úszás versenyeit, amelyen AKG-s diákok is részt vettek.

A IV. korcsoportban 7. és 8. évfolyamos diákok mérhették össze gyorsaságukat a 25 méteres tanuszodában. A lányok között a nyolcadikosakból álló AKG-s diákok kiválóan helytálltak mind az egyéni, mind pedig a váltóversenyben. A hetedikes AKG-s fiúk is rendkívül lelkesen és töretlenül küzdöttek a korosztályukon belüli, sok esetben egy évvel idősebb, magasabb és nagyobb testalkatúbb fiúkkal.


Gosztolya Kyra, Slezák Viki, Cseh Hanna, Tóth Joli

Az V. korcsoportban Szilasi Estilla (10. évfolyam) és Nagy Dávid (9ny) az úszás sportkör résztvevői képviselték iskolánkat. A versenyen vízi sportot űző diákok is indulhattak, ennek köszönhetően még erősebb mezőnyre lehetett számítani. Estilla 50 méter gyorsúszásban és 50 méter hátúszásban mérhette össze a képességeit a hasonló korú versenyzőkkel. Gyorsban egyéni csúccsal a IV. helyezést sikerült elérnie, hátúszásban a mezőny elején végig fej-fej mellett haladt az egyik ellenféllel, de végül minimális különbséggel másodikként ért célba, így a nagyszerű ezüstéremnek örülhetett.

Az V. korcsoportos fiúk versenyében Dávid is kiválóan helytállt az úszók és vízilabdázók alkotta mezőnyben. A saját fordulójában centiméterekkel végzett az élen, megelőzve a három másik úszótársát, de végül a többi forduló időeredményeivel összehasonlítva a versenyszabályoknak megfelelően, a két holtversenyben első helyezettnek köszönhetően Dávid a harmadik legjobb idővel a IV. helyezést érte el.


Szilasi Estilla, Nagy Dávid

Gratulálunk a versenyzőknek!

Takács Péter