Szubjektív

Tartalom

10. szám 1997. november 7. - november 19.

Az AKG valamennyi, az iskola egészét érintő információja - nyilvános (Ebihal)

Hétfő

beküldött tudósítónk jelenti

Ez a rovat a hétfői tanári értekezletekről számol be, melyen az iskola életét meghatározó döntések születnek. Az értekezlet 16 órakor kezdődik a földszinti nagy tanáriban és Szűcs Tamás igazgató vezeti.

Október 27, hétfő

Az igazgató 16 óra 6 perckor nyitotta az értekezletet. Jelen volt 39 tanár.
- A Martin Luther King társaság képviselője, egy kenyai fiatalember idén 3 alkalommal látogat meg AKG-s csibéket csibefoglalkozáson. A toleranciáról tart előadást.
- 3 pályázat érkezett a karácsonyi ajándékozás szervezésére, a bizottság egyiket se fogadta el. 4 lehetőséget ajánlott fel a bizottság képviseletében Bárd Ágnes: a tavalyi naptárok újranyomtatása más változatban; új pályáztatás; valaki ajánl egy megoldást az értekezlet alatt; nem lesz ajándék. A tantestület felkérte a bizottságot, hogy ők döntsenek az ajándékozásról. Felmerült ötletként egy zsebnaptár.
- Az idegenvezetésre járó tanulók másnap a Néprajzi Múzeumba mennek.
- Gáncs Zsuzsa tolmácsolta két tanuló kérését, mely szerint a tavalyi döntés ellenére mehessenek idén sítáborba. Tavaly 3 tanulót tiltottak el az AKG-s sítáboroktól az olaszországi síelésen való viselkedésük miatt. Ők ketten idén jelentkeztek a sítáborba és be is fizették az előleget annak ellenére, hogy tisztában voltak az eltiltással. Gáncs Zsuzsa a tiltás feloldását kérte, mondván, hogy a tanulók "felnőttebbek" lettek, és már voltak más kiránduláson (Svédország), ahol megfelelően viselkedtek.
- Szűcs Tamás emlékeztetett, hogy az iskolából mennek tanár-kísérők a sítáborba, tehát a mostani is AKG-s rendezvény lesz. A kísérőtanárok nem szeretnék, ha ezek a tanulók is mennének a táborba. Később az is kiderült, hogy a tanárok nem vállalják a kíséretet, ha a tanulók mennek. - Szabó Eszter javasolta, hogy a mindenkori kísérőtanároknak döntési joga legyen abban, hogy melyik tanulót viszik táborozni.
- A nevelőtestület 1 ellenszavazattal megszavazta, hogy a tavalyi döntés érvényben marad, tehát a tanulók nem mehetnek.
- A nevelőtestület 14 igen szavazattal, 5 nem szavazattal és 15 tartózkodással nem fogadta el azt a javaslatot, hogy a kísérőtanárnak vétójoga lehet a tanulókkal kapcsolatba.
- November 3-án matematika OKTV volt az iskolában.
- Rataj János gazdasági vezető közölte, hogy még 3 diák nem hozta az adószámát azok közül, akik nyáron az iskolában dolgoztak. Tájékoztatott arról is, hogy az iskolára vonatkozik a közbeszerzési törvény, tehát nagyobb összegű beszerzések esetén konzultálni kell vele.
- Sík Eszter tájékoztatott, hogy heti két órában beindult az eszperantó nyelv tanítása.
- Megyesi Gabriella felhívta a figyelmet egy amerikai ösztöndíjra, melyet tanárok és diákok is igénybe vehetnek. 2 hetes önköltséges úton vehetnek részt a jelentkezők New Yorkban, Washingtonban és Philadelphiában. Érdemes Soros-támogatást kérni az úthoz.
- Bencze Enikő egy 32 darabból álló komolyzenei CD-gyűjteményt ajánlott, melyet kedvezményesen lehet megrendelni december 15-ig, 18 ezer forintért.
- Sík Eszter az értekezlet végén közölte, hogy az értekezlet ideje alatt "a Gazsiék megakadályoztak egy betörést" a tornaszertárnál.
Az értekezletnek 16.55-kor lett vége.

November 3, hétfő

Az igazgató 16.13-kor nyitotta meg az értekezletet. Részt vett 26 tanár.
- November 12-én az I. évfolyam tart fogadóórát és a 8. évfolyam szülőit 17 órától.
- November 26-án a II. évfolyam tart fogadóórát.
- December 3-án a III. és a IV. évfolyam tart fogadóórát.
- December 6-án (az Adventi Vásárral egy időben) nyílt napot tart az iskola.
- Drogprobléma a középiskolákban címmel konferenciát rendez a Belvárosi Tanoda a Belvárosi Ifjúsági Házban. 1 tanár és 1 diák képviselőt várnak az iskolából (Sík Eszter jelentkezett).
- Horn György 13 oldalas vita-anyagot készített a középiskolai drogproblémával kapcsolatban, melyet szétosztott a patrónusok és az érdeklődő tanárok között. Utalt a Szubjektívben is megjelent droginterjúkra is, melyek többek közt aktuálissá tették a témát (lásd: "Tisztel Szerkesztőség"). Erről bővebben következő számunkban.
- Az igazgató elmondta, hogy a következő értekezlet után egy tájékoztató előadásra kerül sor a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatban.
- December 20-ig le kell adni a bankszámlaszámot a gazdasági irodán, mivel január 1-től arra utalják a fizetést.
- 44 éves korában elhunyt Hargitai Péter, az iskolaorvos.
- Pleplár Gábor tájékoztatott, hogy ma volt a tabló-fotózás (sokan nem mentek el), a következő (utolsó) alkalom november 17-én lesz.
- Fax érkezett a Franciaországban lévő AKG-soktól (a Szubjektív értesülései szerint többen megfáztak közülük Strassbourgban, de mindnyájan meggyógyultak. Mint ismeretes, Franciaországban kamion-blokád van, tehát gondok lehetnek a vasárnapi visszautazással).
Az értekezletnek 17 órakor lett vége.

- baranyai -