Szubjektív

Tartalom

20. szám 1998. december

Hetfo.jpg (5438 bytes)Hétfő

Novemberben több rongálás is történt az iskolában. A negyedik emeleti klubban egy széket törtek öszsze különleges elszántsággal ismeretlen fiatalok, a tornaterem egyik ajtóját pedig bezúzták azóta már ismert fiatalemberek. Az ajtórongálók jóvátételként a téli szünet egyik napját fogják iskolatakarítással tölteni. Horn György – bizonyítandó, hogy az iskolapolgárok többsége elítéli az oktalan pusztítást – egy papírdobozt tett a bejárati kapu elé, és szerette volna, ha a szék árát a tanulók összedobják. Kis idő elteltével újabb papírdobozok jelentek meg az első mellett, melyek többféle célból szólítottak fel adakozásra (“tornateremre gyűjtünk”, “sörre gyűjtünk”, “az árvízkárosultak megsegítésére gyűjtünk”). Horn György, elmondása szerint nem találta túlságosan viccesnek a dolog bagatellizálását, de az árvízkárosultak megsegítésére ezer, majd ötszáz forintot helyezett a gyűjtődobozba. Később meglepődve tapasztalta, hogy a betett pénz jelentős része eltűnt.

Ismét lopások történtek az iskolában, egy videomagnót emeltek el a 108-as teremből.

December 5-én Adventi vásár volt az iskolában. A kávézónak, a Zsókáék által üzemeltetett Meseboltnak, valamint a hetedikes és a tizedikes YE és JAM vásárosoknak nagy sikerük volt. A színházteremben aznap Mikulás ünnepség volt, a klubban pedig felvételi tájékoztató.

Az első emeleti kiállító teremben a nagy sikerű “Kalevala” kiállítás után most Vékás Magdi művei láthatóak.

December 12-én országos Young Enterprise verseny és vásár volt a Petőfi Csarnokban. A legjobb vállalat kategóriába iskolánkból az EPER Rt. került.

Nevelőtestületi értekezleten szóba került, hogy tanulók szerint egyes tanárok túl sokáig ülnek a dolgozatokon.

Több értekezleten is felhívták a figyelmet az iskolai WC-k állapotára. Az alagsori illemhelység rendkívül gusztustalan állapotba szokott kerülni a nap végére.

A kémia OKTV elődöntő december 17-én, a közgazdasági február 4-én lesz az iskolában.

A Nemes Tihamér számítástechnikai versenyen a nyolcadikos Károly Dávid jutott tovább a döntőbe iskolánkból. Történelem OKTV-n a végzős Litván Dani jutott tovább. Biológia OKTV-n 4 tanuló dolgozatát lehetett továbbküldeni (Szabó Roni, Wágner Kata, Schmidt Anikó és Varga Petra), közülük Roni továbbjutása tekinthető biztosnak. Az Országos Csillagászati Diákverseny jelenlegi állása szerint a “Nagymedve” kategóriában a részt vevő 617 csapat közül az első négy helyen az AKG csapata áll. A “Kismedve” kategória eredményét még nem lehet tudni, de a 2700 indulóból egy AKG-s csapat már biztosan továbbjutott.

A december 18-i AKG Karácsony programja:
10-ig lehet bemenni a Műjégpályára egy részünkre fenntartott bejáraton
12-től 14.30-ig ebéd
14-től 15-ig Karácsonyi koncert a színházteremben
15.30-tól Karácsonyi műsor a tornateremben

A Szalagavató bál január 17-én, vasárnap 18 órától kezdődik a KEK-en.

Nagyjából megjelenésünkkel egy időben lehet hozzájutni a büfében az AKG legújabb iskola-újságjához, a hetedikesek által szerkesztett Anonymous-hoz. Laptársunknak sok sikert kívánunk!

baranyai