Szubjektív

20. szám 1998. december

Mi újság?

"Már a mikulás után, de még a karácsony elott. Tipikusan kritikus időszak. Esik a hó, az utcák csúsznak, és senkinek sincs kedve már iskolába járni..."

Szerelem

"Szerelem. Furcsa érzés. Eddig még soha sem esett meg velem ilyesmi..."

Hétfő

"Novemberben több rongálás is történt az iskolában. A negyedik emeleti klubban egy széket törtek öszsze különleges elszántsággal ismeretlen fiatalok..."

Television Man

"Hát, megmondom az őszintét, nem vagyok a francia filmek nagy rajongója. Csupa sírás-rívás, agónia és gyötrelem..."

Gyere máskor is!

"Én? Máskor? Ide? Soha. . . . És másnap megint..."

Csak egy jó érzés marad

"Mit érhet el egy drog-törvénnyel a kormány? Jobban meggondolja-e majd ezentúl a diák a dolgot, mielott a füves cigarettához nyúl? Mit érhetnek el egy tüntetéssel a diákok?..."

A tervezett drog-szabályozás legfontosabb eltérései a jelenleg hatályos törvényekhez képest.

"Az új törvény szövegébe bekerül a drog "szervezetbe juttatásának" büntetése..."

A tüntetés

"Péntek délután nagy volumenű   tüntetés zajlott a Vörösmarty téren, a drogtörvény-tervezet ellen..."

Lost in Space

"Érdekes, hogy nem minden film címét fordítják le magyarra. Ez a film is ilyen, mint gondolom észrevettétek. Az Elveszve az Urben cím nem teljesen tárja elénk a film lényegét, ugyanis nem csak térben, de idoben is elvesznek a film hosei. Aztán mi is elveszünk a történeti szálban..."

Truman show

"Már Shakespeare is megállapította: színház az egész világ. A Truman show-ban ennek a gondolatnak a modern változata jelenik meg: "mozi az egész világ". Megpróbálom homályosan vázolni a történetet, nehogy lelojem a poént azok számára, akik még nem látták a filmet..."

Ally McBeal

"Ally, a harmincas évei elején járó, önálló és magányos ügyvédno igen összetett és fura életet él. Kevés emberrel “találkoztam” eddig, akinek egyszerre ennyi szerelmi problémája lett volna..."

Muzika-lista

"Első hírként egy új club megnyitását szeretném beharangozni, nevezetesen a Medúzáét, ami mindenki szerint nagyon jó hely..."

akg.hu

"A Természettudományos munkaközösség új szervert kapott... A Sulinet “Virtuális szertár” pályázatán díjnyertes lett az AKG Kozmológia weblapja... Újabb AKG-s alkotócsoportok publikálnak az Interneten..."

Könyvajánlatok

Mérő László: Észjárások, Garaczi László: Pompásan buszozunk

Linkek rovata

"Szívesen ellinkeskednéd a napodat? Adunk hozzá néhány jó tippet..."

Leonida

"Mennyire veszélyes a Leonida meteorraj? Károsíthatja-e az ureszközöket?..."

Fekete lyuk fesztivál

A fesztivál részletes programja (1998 december 17-18.)

U-esszé

"Furcsa akcentusomra a legtöbb amerikai ugyanúgy reagál: első kérdésük gyakran a "Where are you from?". A válaszra viszont (“from Hungary”) már eltérőek a reakciók..."

AKG apró

"Ditke!Boldog szülinapot kívánunk, siess haza, vigyázz magadra, írjál sokat, húzzál bele a távgyógyításba, mert a Marci beteg! Lottózz sokat!..."