Szubjektív

Tartalom

21. szám 1999. március

Hétfő

hetfo.jpg (5438 bytes)Az idén végző 88 negyedikes tanuló közül 86 jelentkezett felsőoktatási intézménybe. Mivel egy tanuló tetszőlegesen sok helyre jelentkezhet, a 86 tanuló összesen 212 helyre jelentkezett. A jelentkezések közül 91 közgazdasági irányú (Közgáz, Külker, Számviteli…), 29 jogi, 24 bölcsészkari, 20 műszaki, 6 orvosi, 1 állatorvosi, 3 színművészeti, 6 természettudományos és 2 államigazgatási.

A Nemes Tihamér programozói versenyen Károly Dávid bekerült a döntőbe. A csillagászok közül „Kismedve” kategóriában Kálecz Orsi, Kenderessy Móni és Lővey Kati csapata jutott be a döntőbe, „Nagymedve” kategóriában az AKG két csapata jelenleg a 6. és a 9. helyen áll.

Március 13-án, szombaton délelőtt lesz a következő hetedik évfolyam felvételijének első fordulója. Az eddigi felvételiktől eltérően idén nem lesznek írásbeli feladatok, hanem játékos gyakorlatokra számíthatnak az ide jelentkezők. A második forduló március 18, 19 és 20-án lesz. Várhatóan körülbelül 220 hatodikos fog pályázni az 50 körüli helyre. A leendő évfolyam patrónusai Harsányi Zsuzsa (évfolyamosztályfőnök), Szűcs Tamás,

A 7. évfolyam február 2-től „Utazás” témahét keretében valódi utazásokat kezdett szervezni. A legjobban sikerült szervezést használja fel az évfolyam, év végén Pécsre és környékére utaznak. A 8. évfolyam január negyedikétől reneszánsz témahetet rendezett, melynek zárása egy reneszánsz bál volt a tornateremben. A 9. évfolyam február 23-ától Ázsia témahetet tartott. A 10. évfolyam január 28-tól ment három napos kirándulásra Mátrafüredre, megünnepelve két éves fennállását.

Február elsején ünnepelte az AKG működésének 10. (és születésének 11.) évfordulóját. A hangversenyteremben koncert és színielőadás volt, a tornateremben hetedikes-avatás és tortaevés.

- baranyai -