Szubjektív

Tartalom

23. szám 1999. június

Ne féljen, száguldjon velünk...

RTL KlubVégre! Megszületett az RTL Klub honlapja! Hosszú szülés volt. Pedig a hely (www.rtlklub.hu) már egy éve létezett, láthattunk is itt egy logót, amit bátran nevezhetünk kevésnek. De május lévén az oldal kivirágzott, megtelt tartalommal. Lássuk, mit találunk itt: ízléses nyitóoldal nagy keretben, nagy háttérképpel, friss tartalommal, keresési lehetőséggel. A lap közepén egy gördülő mezőben a hírek főcímei és rövid időjárás-jelentés olvasható, melyekre rákattintva a hírcsokrokhoz jutunk. Ez az applet könyörtelenül lefagyasztja a Netscape-et, ha nem teljes képernyőn nézzük, és lassúbbá teszi az amúgy sem gyors letöltést, de jól mutat, nem vitás. A nagy keret következménye, hogy a címmezőben mindig a www.rtl klub.hu cím szerepel, és a Go menüpont is használhatatlan; nem értem, minek kellett. A kereső kezeli az ékezetes betűket, így ne csodálkozzon senki, ha Koko-t csak Kokó-ként találja; eleinte azt hittem, nem működik.

Első utam a borzalmak palotájába vezetett, az első magyar napi sorozat, a Barátok közt oldalára. A külcsínre itt is adtak, a tartalom követi a sorozat sémáit: a kulcsfigurákra kattintva rövid, de velőtlen jellemzését olvashatjuk a karakternek (ő kedves, ő pedig gonosz), a szereplő nevére kattintva tömör életrajzot olvashatunk, és megtudhatjuk, ki milyen jegyben született. Olvashatunk a történetről, és letölthetjük a főcímzenét is.

23rtl2.jpg (21935 bytes)

A főoldalon a heti sikerfilmek címeit is láthatjuk, tovább kutatva korrekt leírást is olvashatunk a filmről, illetve a szereplőkről. Innen eljuthatunk külső helyekre is: az IMDb filmes adatbázis és a Mr. Showbiz oldalaira.

A Kokóról szóló oldal kicsi, de tartalmas. Van itt minden: interjú, részletek a nagy meccsről Real Video-ban, képek, statisztikák.

A hírek oldalán a napi aktualitásokról olvashatunk, külön a belföldi és külön a külföldi eseményekről. Az időjárás oldalon szemrevételezhetjük Magyarország és Európa időjárását, vízállásait és hőmérsékleteit, sőt Nap-, Hold-, UV- és pollenadatokat is megtudhatunk.

A magazinműsorokról tájékozódhatunk azok oldalain, megtudhatjuk, kik a műsorvezetők, miket láthattunk eddig, és ízelítőt kaphatunk a következő műsorból. A Fókusz ismertetőjéből például kiderül, hogyan lehet valakit véletlenül szíven szúrni, vagy hogyha valakit orrba lő a barátja, azért még nem kell rá haragudni.

Ezen kívül tájékozódhatunk a sorozatokról, a gyerekműsorokról (némelyik befejezett rajzfilmsorozatról is), és láthatjuk a részletes műsorújságot is.

Szép munka!

Majoros Péter