Szubjektív

23. szám 1999. június

Ballagás ’99
Nos, ez itt a búcsú ideje. Az ember minden év végén látja, szervezi és végigácsorogja a ballagást, de nem tudja azt, hogy milyen is valójában.Bajnokavatás
Ivan Iljics halála egyébként borzasztó rosszkor jött. Pont akkor, amikor bajnokavatásra kell mennem, hiszen ha ezt a meccset is megnyeri a csapat, behozhatatlan előnye lesz öt fordulóval az idény vége előtt.

Jó, ha tudod
Az AKG alapítványi iskola státuszba került...

Star WarsStar Wars - Episode one
Nem hiszem, hogy van olyan ember a világon, aki ne hallott volna ezt-azt az évtized talán legjobban várt filmjéről, a Csillagok Háborúja első epizódjáról.

Pepsi Sziget 1999
Idén hetedszerre rendezik meg a Sziget rendezvényt a Hajógyári sziget területén. A mostani augusztus 4-től 11-ig fog tartani.

Gyomrunk jegyese
Az egyik áprilisi tantestületi értekezleten a tanárok kétharmados többséggel megszavazták az ebédjegy bevezetését. Szabó Gábort, az újítás kezdeményezőjét kérdeztük.

Pezsgő, utánfutóval
Az AKG fekete báránya, a hírhedt harmadik évfolyam, kirándulásra készül. Fokozott óvintézkedések előzik meg az indulást.

Varró DaniKönnyed bravúr - Varró Dániel: Bögre azúr
Pár napja került immáron országos publikum elé a Magvető kiadó jóvoltából az, amit mi már évek óta ízlelgethettünk.

Dani, az úr - Interjú Varró Danival
Varró Dani 1996-ban érettségizett az AKG-ban. „Bögre azúr” című első kötetét a könyvhét alkalmából most jelentette meg a Magvető Kiadó. A könyv bemutatója június 2-án volt az AKG könyvtárában. Varró Danival beszélgettünk.

Röhögjünk együtt a reklámokon!
A mindenthámozó gép elengedhetetlen kelléke a modern háztartásoknak, ez is mutatja, hogy rohanó huszadik századunk utolsó éveiben hirtelen szükségünk támadt mindent meghámozni.

RTL KlubNe féljen, száguldjon velünk...
Végre! Megszületett az RTL Klub honlapja! Hosszú szülés volt. Pedig a hely (www.rtlklub.hu) már egy éve létezett, láthattunk is itt egy logót, amit bátran nevezhetünk kevésnek.

Chat, Mirc és egyéb „nagyszerű” internetes ismerkedési lehetőségek
Kész pszichológiai esettanulmány. Hogyan ismerkedjünk a világhálón keresztül?

Háború az Interneten
Bár a koszovói krízis e sorok írásának idején éppen megoldódni látszik, érdemes egy kicsit még visszatekinteni az első olyan háború eseményeire, melyben a világtörténelemben először rendkívül komoly informatikai háború is kezdődött a légicsapásokkal párhuzamosan.

Az éremnek (remélhetőleg) ugyanaz az oldala...
Szerintem mi ugyanazon az oldalon állunk, hiszen mindannyiunknak az a legfőbb célja, hogy gyermekeink és mások gyermekei ne kerüljenek kapcsolatba a drogokkal.

Csak Interneten!
Az 1999 szeptemberi szám egyik cikke már olvasható!
A "Herceg" a Kis-Trupp előadásában

(1999. júniusi előadás)