Szubjektív

Tartalom

35. szám 2002. október

Buliszervíz

Bár még jó pár hónapig a valóságshow-k tartják lázban a nézőket, időnként egy-egy könnyed mozi is beleférhet az időnkbe. Itt van mindjárt a legújabb amerikai tinifilm, a Buliszervíz, amely a már jól megszokott problémákat mutatja be a világnak.

Főhősünk, Van Wilder (Ryan Reynolds) imádja az egyetemet és mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kelljen elhagynia azt. A recept egyszerű: csak meg kell bukni. Ezt szemmel láthatóan könynyen „teljesíti”, hiszen hetedik tanévét kezdi meg.

De vajon mi az oka ennek a nagy „szeretetnek”? Ő az egyetem „ásza”. Rajongnak érte a csajok, imádja a bulizást és ő a fiúk példaképe.

Amikor azonban a fater tudomására jut, hogy a kelleténél tovább tart fiacskája főiskolai pályafutása, megvonja tőle az anyagi támogatást, a fiú így kénytelen pénzkereseti lehetőség után kutatni. Nem töri sokat a fejét azon, hogy miből csináljon egy kis pénzt, eddigi hobbijából hivatást csinál. Ő lesz az iskola party-felelőse.

Aztán amikor egy szőke bombázó (Tara Reid) a főiskolai laptól riportot készít Van életéről, mindketten rájönnek, hogy az elmúlt hét év nemcsak arról szólt, hogy milyen jó bulizni, hanem igazából arról, mennyire félelmetes dolog is szembenézni azzal, hogy egyszer csak mindnyájunknak fel kell nőnünk.

A film fordulópontja természetesen egy buli során következik be, amikor fiatalkorú srácokat látnak itallal a kezükben a helyszínre kiérkező rendőrök. Emiatt hősünk is a kicsapás szélére sodródik, így kénytelen levizsgázni. A csinos riporternő ösztönzésére elkezd tanulni és gond nélkül sikerül is letennie vizsgáit.

Bár ez a másfél óra feleannyi izgalmat sem tartogat számunkra, mint egy Fradi–Újpest, de kellemes kikapcsolódást biztosan nyújt a nézőknek!

Havas Tamás, Reich Gábor

A buliszervíz
(Van Wilder: Party Liaison)
színes feliratos amerikai vígjáték, 92 perc, 2002
rendező: Walt Becke
szereplők: Ryan Reynolds, Tim Matheson, Kim Smith, Kal Penn, Tara Reid