Szubjektív

35. szám 2002. október

AKG a Völgyben (Hack Júlia)

A Monostorapáti iskolában volt megtekinthető az AKG-sok kiállítása. Kint az iskola udvarában pedig művészeti foglalkozást szervezett az AKG Szabó Imre és Misi néni vezetésével.

A monostorapáti vendégkönyv (Szabó Imre)

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium 2002 nyarán immár másodszor vett részt a monostorapáti Általános Iskola épületében rendezett kiállításával a kapolcsi Művészetek Völgye rendezvényén. Tavaly Szellemház címmel régi korok és kultúrák kultikus maszkjai alapján különböző technikával készített mintázott és festett papírmaszkokkal és idolokkal mutatkozott be iskolánk.

A kákán is csomó - Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium elöntésének alternatív története (Csikós Juli)

Pénteken eltört egy főnyomócső Óbudán, az árvíz pedig elöntötte az egyik közeli gimnáziumot. A diákokat a tenger által körülzárt épületből tűzoltók menekítették ki... Természetesen, hiszen mostanában már bármi megeshet velünk. Azaz – pontosítsunk – nem velünk, hanem mindig másokkal. Mi csak olvasunk róluk és hüledezünk.

Víz alatt az iskola (Baranyai István)

Az első számítások szerint több millió forintos kár is keletkezhetett az iskola épületében és a berendezésekben. A konyhát és az ebédlőt hétvégén fertőtleníteni kellett. Az ÁNTSZ a takarítás után engedélyt adott az üzemeltetésre, így hétfőn a diákok már kaphattak ebédet.

Árvíz az iskolában (Varga Zorka)

Az ebédlőbe kezdett beszivárogni a víz, így Ildi végkiárusítást tartott. Még mindig jobb, mintha az öszszes kaja elázott volna... Amikor már lent kellően körülnéztem, felmentem a kisiskolánkba és az ablakban ülve néztem, hogy hömpölyög a víz a Raktár utcában. Csőrepedés volt.

Honfoglalás témahét (Balla Júlia)

A honfoglalás kori mondák esti előadásain nem a szöveghűség bizonyult számunkra a legfontosabbnak, a poénok viszont nem arattak mindig teljes körű sikert a közönség körében. Nagy megpróbáltatást jelentett egy különleges fordítási feladat: egy rovásírásos szöveg átírása ábécé nélkül...

A kilencedikes nyitótábor (Damásdi Judit)

Nyitótáborunk témája a Bükk hegység volt, Szilvásváradra utaztunk egy öt napos terepgyakorlat erejéig.

A Nagy Testvér nálunk is figyel (Németh Kriszta)

Végre Magyarországon is látható már a népszerű valóságshow, a Big Brother. Persze ez már senki számára sem jelent újdonságot, mert a kiválasztott 12 játékos már több mint 2 hete van bent a Big Brother házban.

A kukkolás öröme mindenkinek kijár (Ekler Dorottya)

Megvolt az első kiszavazás, az első könnyes búcsú. Judit „kihullott a rendszerből”, ahogy Marsi tanár úr mondaná. Mi másról „beszélek”, mint magáról a Nagy Testvérről... Erről a sokat megért valóság show-ról, ami már szeptember eleje óta lázban tartja a magyar nézőket.

Hétköznapi őrület (á. n.)

Harmadik hete tarol a TV2. Immár mindennap nézzük, beszélünk, olvasunk róla. Miért csalogat milliókat a képernyő elé? Lehet, hogy érdekel minket, hogyan vált boxert valaki, vagy hogy honnan kezdi el szappanozni magát zuhanyzás közben? Úgy látszik, igen.

Való Világ – a magyar valóságshow (Földes Noémi)

Itt is hallani a villalakóktól, hogy ha valamelyikük egy csóknál többre vállalkozik egy másik villalakóval, akkor mindkettőjüket kidobja a párja. Szerény véleményem szerint egy épeszű ember már akkor kidobja a párját, ha egyáltalán jelentkezik erre a műsorra.

Hol késik az 5. rész? - Leült a Harry Potter láz (Bősz Anett)

Mi történt? Hol vannak már a Bagoly Berty féle minden ízű drazsék, amelyeket oly’ előszeretettel vásárolgattunk a CBA-ban és megpróbáltuk megetetni egymással a tormásakat?

Buliszervíz (Havas Tamás, Reich Gábor)

Bár még jó pár hónapig a valóságshow-k tartják lázban a nézőket, időnként egy-egy könnyed mozi is beleférhet az időnkbe. Itt van mindjárt a legújabb amerikai tinifilm, a Buliszervíz, amely a már jól megszokott problémákat mutatja be a világnak.

Tristan Schwartz: A genovai méregkeverő (Csenterics Hanna)

A genovai méregkeverőt én a családi regények kategóriájába sorolnám be. A lebilincselő történetben egyaránt megtalálható a szerelem, szenvedély, bosszú és a gyűlölet. Véleményem szerint nehéz letenni ezt a regényt fordulatossága és izgalmassága miatt.

Sylvia Browne: Egy látnok kalandjai (Csenterics Hanna, Balogh Luca)

Ez a könyv egy amerikai látnoknőnek az élettörténetét meséli el, amit természetesen ő maga írt. Könyve izgalmas, magával ragadó, humoros és elgondolkodtató.

Angliában nyáron (Németh Kriszta)

Az iskola idén is szervezett utat Angliába. Én csak a saját véleményemet mondhatom, de szerintem az a két angliai út, amin eddig voltam, nagyon jó volt. Főleg az idei, mert most nagyon jó társaság gyűlt össze, és még a 36 órás buszúton is jól szórakoztam.

Őszi szelek fújdogálnak... (Balogh Luca)

Bizony, ismét eljött az ősz és vele együtt az őszi divat is! A nyári bőrszín megfakul, ideje eltakarni! Ne bánkódjon emiatt senki, hisz az idei ősz ismét gyönyörű, meleg színekkel ajándékozott meg minket...

Álom... (Ligetvári András)

Magyar emberek milliói várták ez év augusztus 14-ét, ugyanis ezen napon csapott össze a magyar bajnok ZTE, a kétszeres BEK, majd BL győztes Manchester Uniteddel.