Szubjektív

Tartalom

35. szám 2002. október

Való Világ – a magyar valóságshow

Közel egy hete még élénken rajzolódott mindenkin az a fekete vonalú jel, ami szinte mániájává vált a fiatalok többségének. A Pesti Esthez® járó Valóvilág® jelet nyakukra, bokájukra, kezükre ragasztották, és kezdődhet a fotózás! (Akit ezzel a jellel fotóztak le, értékes nyereményeket nyerhetett)

Sokan a BigBrother® koppintásának tartják a valóban hasonló műsort, csak éppen jelen esetben a NagyTesó az egész ország. Valószínűleg azért gondolja ezt mindenki (akár rajongó az illető, akár nem, mint például én), mert itt is ugyanúgy kamerák rögzítik, figyelik játékosaink minden egyes mozdulatát cinikusabbnál cinikusabb helyeken és helyzetekben.

A játék híréről általában mindenki plakátokról, tévéből, reklámokból tájékozódott, és (mint Széphídi Klára esetében is) mindenki próbálta megfejteni jelentését. Nem értettük, mit keres „az a bizonyos jel” a Fábry® kezén, milyen funkciót tölt be a Vágón®, valamint a Barátok Közt® bejátszásban. Majd kiderült, hogy „ez is csak egy ócska koppintás!”, de azért az ország fele szeptember 9. (a játék kezdete) óta ezt nézi az ugyanebben az időpontban levő BigBrother® helyett, ami egyébként tele van ugyanolyan feltűnési viszketegséggel rendelkező emberrel, akik másban képtelenek kitűnni. Egy olyan házban keresnek ismertséget, ahol minden mozdulatukat kamerák figyelik és mindenki róluk beszél, ha szexuális kapcsolatot létesítenek mindenki szeme láttára. Elég nevetséges.

Itt is hallani a villalakóktól, hogy ha valamelyikük egy csóknál többre vállalkozik egy másik villalakóval, akkor mindkettőjüket kidobja a párja. Szerény véleményem szerint egy épeszű ember már akkor kidobja a párját, ha egyáltalán jelentkezik erre a műsorra.

A játékra csak 18 év felett lehet jelentkezni, szóval a 6-szor bukottakon és a tanárokon kívül ne álmodozzon senki!

Na, de szemléljük pozitívan a dolgokat, különben felmegy a vérnyomásunk. Biztos van jó oldala is! Elvégre ki ne vágyna luxusautóra, luxuslakásra, havi egymilkóra egy évig? Ha többet akartok megtudni erről a lehetetlenségről, akkor irány a valovilag.origo.hu, vagy a teletext 242., 241. oldala, vagy suli/munka után egy tál popcornnal az RTL Klub®. Jó szórakozást, biztos nagyon fogjátok élvezni...

Földes Noémi