Szubjektív

Tartalom

37. szám 2003. április

Sztráda - webajánlatok

www.extra.hu/petika/nevnap.htm

Egy oldal, ahol többek között megtudhatjuk, hogy az Enciána illír eredetű női név, vagy hogy a Mónika speciel karthágói, de hogy a férfimezőnyt se hagyjuk ki, ott van például az Izsip, ami magyar. Mindez sajtlyukacsos háttérrel (a szerkesztőnek van egy „szépérzéke”). És hogy mindez nekünk mire jó? Jobbik esetben megtudhatjuk a saját nevünk eredetét, rosszabbikban megismerünk pár igen meredek nevet, hátha később jól jön alapon. Persze az oldal nem hivatalos.

rajz.film.hu

Nos, ez egy elég vegyes kis page. Letöltheted a „Szia Zolit”, a kistehén alkotójának egyik újabb művét, és még néhány más zenét, de ezek eléggé szubjektíven összerakott készletek. Vagy a „hogy kerül a görény a sörbe – gerbil bar” cím alá gyűjtött linkbázisból elszörfözgethetsz a rajzfilmes page-ek néhol fura világába. Vagy ha rákattintasz a grafik feliratra, olyan képregényekhez jutsz hozzá, mint a „kan baba”, vagy a film felirat alatt gyorsan letöltheted Vili, az elefánt kalandjait. Unatkozós pillanatokra.

www.illuzio.hu

Kortárs internetes galéria. A sztereóképektől (és azok készítésének leírásától) kezdve az oldalon ismert és ismeretlen fotósok képei is fent vannak, és a többségét tényleg érdemes megnézni. Figyelemre méltóak és persze jók. Az oldal előnye az is, hogy az amatőröknek is megvan az esélyük arra, hogy képeiket feltegyék, mindössze a GroKom képműhellyel kell felvenniük a kapcsolatot. Megnézendő!

Bakonyi Alexandra