Szubjektív

37. szám 2003. április

Országos diákparlament (Balla Júlia)

Március 12-én választhattuk volna meg iskolánk képviselőjét az országos diákparlamentbe, aki képviselhette volna az AKG-t a testületben. A választás érdeklődés hiányában elmaradt (az iskola tanulóinak 20%-ának kellett volna részt venni ezen a választáson). Talán majd legközelebb nagyobb lesz az érdeklődés.

Pályázat!

Képzelt lények parádéja a Tavaszi Fesztiválon
Írd meg, állítsd ki, rajzold le, fesd meg, formázd,... azt a valakit/valamit, akiről, amiről csak te tudsz, mert a te képzeletedben született.
A pályaművek beadásának határideje és helye: április 23. szerda – könyvtár.
Ünnepélyes eredményhirdetés, a pályaművek bemutatása: a Tavaszi Fesztiválon.

Túra a Visegrádi-hegységben (Német G. Dániel)

Vasárnap reggelre (március 9.) volt meghirdetve az a túra, melynek keretében a kilencedikes tanulók egy kisebb csoportja keresztül-kasul átszelte a  Visegrádi-hegységet Sik Bandi tanár úr vezetésével.

Supernova téli tábor Ágasváron, 1. nap (Kalmár Márton)

Jó hangulat s hideg szellő kíséretében jutottunk el a körülbelül 720 méter magasan elhelyezkedő ágasvári turistaházba, szállásunkra. De az Olvasó nehogy azt higgye ám, hogy az út csak játék és mese...

Supernova téli tábor Ágasváron, 2. nap (Damásdi Jucus)

Este tíz körül megszűnt a környéken az áramszolgáltatás, úgyhogy ettől kezdve hangulatos teamécsesek világítottak. A Supernova szakkör feléledt.

Tudósítás a szalagavatóról (Csenterics Hanna)

Az ide szalagavató is remekül sikerült. Bár a helyszínt néhányan, mint például jómagam is, nehezen találtuk meg, de végül mindenki sikeresen megérkezett. A díszítés nagyon szép volt, különösen azok a sárgásan világító, lufi alakú lámpások nyerték meg a tetszésemet.

Szalagavató (Kovács György)

Mikor ezt a cikket írom (hajnali négykor), azon gondolkozom, mit is jelent ez a szó: szalagavató. A többi hasonló szóból kiindulva próbálkozom. A hídavató az ünnep, amikor a hidat felavatják. A házavató pedig a ház avatása. Akkor a szalagavató...

Hűsítő italok, télen is - Tea és Limonádé (Daubner Anna)

Mind a két sorozat egyszerre indult a két konkurens kereskedelmi tévécsatornánál – mint ahogyan általában minden műsorral így szokott ez lenni. Két sorozat, ami fiatalok életét követi és villámpoénokra épül.

Sítábor 2003. - avagy a nagy kaland Gerlitzenben (Ekler Dorottya)

Körülbelül nyolc-kilenc óra utazás után értük el a célt, a Hotel Mittagskogelt. Sokan már ismerősükként köszönthették a helyet, ám sok hetedikes és felsőbb évfolyamos (mint például én is) kíváncsian mustrálta a helyet, ami egy hétig fogja a szállást nyújtani.

Chicago (Jakab Júlia)

Húszas évek eleje, Chicago. Al Capone világában a középpontban a pénz, a csillogás, az alkohol és a jazz áll.

Rabold a nőt (Balla Júlia)

A film 1780-ban játszódik, Írországban. Ebben az időben az elsőszülött fiú örökölte a birtokot. A lányokat gazdag férfiakhoz adták, a többi fiú vagy pap lett, vagy katonáskodhatott – viszont általában kapott éves járadékot a bátyjától, amiből megélhetett.

Ámen (Szigeti Laura)

Annak ellenére, hogy az Ámen című film hatalmas sikereket aratott – persze csak azokban az országokban, ahol be merték mutatni –, rengeteg kritika is érte.

Bazi nagy görög lagzi (Jakab Júlia)

Hát igen, mert ugye mit is tudunk mi a görögökről? Feta sajtot esznek, fehérre festik a házaikat és fura hangszereken játszanak.

Szeretni bolondulásig (Daubner Anna)

Megint egy fantasztikus film Audrey Tautou (Amélie csodálatos élete) főszereplésével! Most azonban nem a feltétlen jóindulat rejtőzik Angélique híresen kedves mosolya mögött, hanem olyan szerelem, ami elborítja az elmét.

Szeretni bolondulásig (Jakab Júlia)

Az ifjú kora ellenére máris tehetséges festőnek tartott diáklány, Angélique, a nagybetűs ÉLET-be való belépés helyett inkább elmerül a (szintén) nagybetűs SZERELEM-ben.

Kapj el, ha tudsz (Jakab Júlia)

Jól megtervezett, tulajdonképpen az egész történetet összegző rajzfilmmel kezdődik a film, az embernek azonnal az jut eszébe: Hát ez tiszta hatvanas évek! És így is folytatódik.

Halj meg máskor! (Jakab Júlia)

Tényleg vártam ezt a filmet. Persze életem során már jó pár Bond-filmet bemutattak, de őszintén szólva az angol szuperkém kalandjai eddig teljességgel hidegen hagytak.

Bondológia (Jakab Júlia)

A skót Sean Connory volt az ős-Bond. 1962-ben mutatták be a sorozat első, Dr. No című darabját az ő főszereplésével. Akkor még senki nem sejthette, hogy a film, amihez a producerek alig tudták összeszedni a cirka egymillió dolláros költségvetést, a világ leghosszabb, legnépszerűbb és legtöbbet hozó mozisorozatának első darabja.

Kiss Tibor gallery (Tardos Hanna)

Az alkotóról pár szó: dunaújvárosi a fickó, és rendesen építgetett karrierje zenei szempontból felfelé ívelőnek hatott, majd mégsem. Festészetről annyit, hogy fest, bár nehéz azt is ugyebár, és műterem nélkül igencsak nehézkes.

Sárga csillag a Nobel-díjon (Bősz Anett)

Amikor kiderült, hogy Kertész Imre Nobel-díjat fog kapni, mindössze enynyit láttam belőle a képernyőn: mindig mosolyog és minden riportjában elmondja, ennyi szeretetet még nem kapott az emberektől – soha. No meg persze azt, hogy mindig öltönyben, nyakkendőben, hanyag eleganciával nyaka köré tekert fehér sálban jelenik meg – többnyire hatalmas virágcsokorral a kezében.

Jóbarátok a mozivásznon (Németh Krisztina)

Míg a Jóbarátok karácsonyi ajándéka a 10. szezon elkészítése volt, az új évre igazi meglepetéssel szolgáltak: mozifilmet készítenek a sikeres sorozatból.

Sztráda - Webajánlatok (Bakonyi Alexandra)

Zenei legendárium - Elvis (Ligetvári András)

Ebben a sorozatban a zene legnagyobb klasszikusairól olvashattok. Az első rész Elvis Presleyről, a „királyról” szól.

Kispál koncert (szuszi)

Január 25-n a Kispál és a Borz szórakoztatta a nagyérdeműt az Erzsébet téri Gödör Klubban...

Henry Gidel: Coco Chanel (Balla Júlia)

A lányok számára a Chanel név elsősorban a parfümmárkát jelenti, bár lehet, hogy sokan tudják: Coco Chanel a 20.század egyik legjelentősebb divattervezőnője volt.