Szubjektív

Tartalom

37. szám 2003. április

Hűsítő italok, télen is

Tea és Limonádé

Mind a két sorozat egyszerre indult a két konkurens kereskedelmi tévécsatornánál – mint ahogyan általában minden műsorral így szokott ez lenni. Két sorozat, ami fiatalok életét követi és villámpoénokra épül. Annak idején így kezdte a Jóbarátok című nagyon sikeres amerikai sorozat is. Talán túlzottan érződik is a két alkotáson ennek a sorozatnak a hatása.

A Teát szombat éjfélkor nézhetjük meg  TV2-n. Egy képzeletbeli teázóban járunk, ahol 10 éve senki nem rendelt teát, bár azt nem tudjuk meg, hogy ez miért fontos. Hat fiatal éli itt mindennapjait, és itt megint érezhetjük a Jóbarátok hatását. Mindenki másféle egyéniség. A képernyőn láthatunk itt néha olyan embereket is, akiknek nem a hivatásuk a színészet, vagy legalábbis egészen kezdő színészeknek mondhatóak. Apró poénokkal fűszerezett kellemes szombat esti elfoglaltság, ha nincs más programunk.

Szintén ezen a napon, csak 8 órával korábban (délután 4-kor) sugározza az RTL Klub a Limonádét. Ez egy kitalált Limo nevű boltban játszódik. Főszereplői egy házaspár, a két tulajdonos és a négy fiatal eladó.

Mind a két névadó italnál mindenki nézze/igya azt, ami neki kedves. Véleményem szerint a Teában borzalmas az amerikaiaktól átvett nevetőgép, hiszen ha tényleg jó poént hallunk, e nélkül is vidámabbak leszünk. Ebben a sorozatban még van is néhány viccesebb jelenet. A Limonádéban azonban elkelne egy-két rekeszizmot megmozgató szófordulat, mert talán ez hiányzik a legjobban. Poénos lenne? Nem hinném. Amikor megnéztem, csak figyeltem az eseményeket, és majdnem azon nevettem, hogy mennyire rossz. A színészek rosszul játszanak, rossz szerepeket rossz helyszínen. Ha arról kellene döntenem, hogy melyik a jobb, egyértelműen a Teára szavaznék.

Daubner Anna

Limonádé
Rendező: Kapitány Iván
Szereplők (a képen): Tisza Anita (Szonja), Ellinger Edina (Réka), Kökényessy Ági (Pignitzky Alíz), Puskás Tamás (Darvas Tamás), Horkay Péter (Doki), Szvath Tamás (BB)


A Limonádé gárdája

Tea
Rendező: Herendi Gábor
Szereplők (a kis képeken): Lass Bea (Edina), Rónai Aranka (Betty), Csizmadia Gergely (Félix), Simon Kornél (Péter), Mazányi Eszter (Éva), Janicsek Péter (Dedi), (a képen túl) Frenreisz Károly (Páncél Béla), Kardos Róbert (Artúr)


Tea, korai promó fotó: hol van Félix?