Szubjektív

Tartalom

38. szám 2003. június

Magánszám

Üljön le Hajós Andrással

Mikor a „Nagy Tavaszi Megújulás” jegyében először láttam a Magánszám reklámját, hát, egy kicsit leesett az állam. Mert: 1. Tulajdonképpen ki a fene ez a Hajós András; 2. Most komolyan, egy ilyen fejű emberrel akarják lenyúlni a Fábry nézőit? Jól van, végül is ők tudják...

Aztán egyszer utazom a metrón, és hallom, hogy a mellettem álló srác elkezdi dúdolni, hogy „Za-za-za-za-za Zazie az ááááágyban”, aztán a haverja hirtelen megböki és közli vele, hogy „héj, te t’od, hogy ki énekli ezt a szart, ezt a zaziizét? Az az ősz faszi, t’od, a tévés, aki ugrál!” Volt valami halvány elképzelésem az Emil.RuleZ! zenekarról, tehát hosszú vívódás után úgy döntöttem, megnézek egy részt. Először nem tudtam eldönteni, hogy ez most nagyon erőltetett, vagy tényleg nagyon hülye. Azóta végiggondoltam, és azt hiszem, Hajós András alapvetően egy intelligens hülye, aki hülyeségét hihetetlenül tudja előadni. Természetesebben sztorizik, monologizál, mint Fábry, aki pont mostanra „fáradt ki” egy kicsit.

Jó, megnéztem a második meg a harmadik részt is, na. Mondjuk nem vagyok teljesen boldog, az például kifejezetten zavart, hogy Jancsó Miklósról, az egyetlen vendégről, aki igazán érdekelt, a világon SEMMIT nem lehetett megtudni, mivel Hajós (talán a túláradó tisztelet miatt) egyetlen értelmes, külső ember számára is érthető kérdést sem tett fel, de hajlok a megbocsátásra.

Szóval általában három vendég van, nemcsak kis hazánk szupersztárjai, hanem kevésbé ismert, inkább Hajóst érdeklő (főként zenész) emberek. Aztán itt van a nézettség növelésének érdekében kreált Vér-rovat, amely akár a „Hajós András borzalmas, tragikus, émelyítő és vérfagyasztó balesetei olyan, elsőre ártalmatlannak tűnő, valójában azonban hihetetlen agresszivitással és szadizmussal rendelkező tárgyakkal/élőlényekkel, mint pl.: szardíniás doboz, mikrobusz ajtaja stb.” nevet is viselhetné.

A műsor végén pedig olyan zenekarok játszanak el egy-egy számot, amelyek nem ismertek olyan széles körben, mint akár a TNT, ezért nem is láthatjuk őket túl gyakran a tévében. Ilyen alternatív/underground (vagy mi?) együttesek pl.: az Amorf Ördögök, a Hiperkarma, a Bëlga vagy a Nyers.

Nem tartom tökéletes műsornak a Magánszámot, de a mai valóságsós kínálat mellett szerintem benne van a tévés top 5-ben. Elsőre talán nem szimpatikus. Nekem sem volt az. A múlt héten pedig elmentem egy Emil.RuleZ! koncertre. (Logikus:-)

Jakab Juli

Magánszám, TV2, péntekenként (jelenleg nyári szüneten)