Szubjektív

Tartalom

38. szám 2003. június

Tökös csaj

Rob Schneidert eddig rengeteg marhaságban láthattuk, most megérkezett a legújabb is. Megszokhattuk tőle, hogy akármit képes eljátszani, ezúttal azonban megint újított, és olyan figurát alakít, ami korábban még sosem volt: egy igazán tökös kis csajt. A Tök alsó és a Tök állat sztárjának fergeteges vígjátéka mindenki számára felüdülést hoz.

A nagy ötlet Tom Brady, Rob Schneider írótársa agyából pattant ki. Állítólag Rob egy társaságban kiválóan parodizálta egykori barátnőjét, és Bradynek ennyi elég volt a film eltervezéséhez. Brady szerint ez a testhezálló szerep Schneider számára, itt jobban kibontakozhat, mint a szintén remekül alakított állat szerepében. Brady hamarosan elkészítette a forgatókönyvet, és megnyerte hozzá Robot, valamint testvérét, Johnt. Innentől kezdve sínen volt minden, a film gyorsan elkészült és kasszasiker lett.

Jessica, a tini lány férfiszíveket megdobogtató teste helyett egy nap egy harmincas pasas képe jelenik meg a tükörben. Minthogy tükörképéről kiderül, nem pusztán látomás, hanem nagyon is hús-vér valóság, a leánynak hozzá kell szoknia a gondolathoz, hogy immáron férfi.

„Őszintén szólva kissé szorongtam tőle, hogy egy tizennyolc éves fruskát kell alakítanom – mondta Schneider. – Nemigen találtam mankókat a feladathoz, hiszen Tony Curtis és Jack Lemmon a Van, aki forrón szeretiben vagy Dustin Hoffmann az Aranyoskámban nem férfialakban létező nőt, hanem női holmikba öltöztetett férfit játszottak... Ezért végül úgy döntöttem, hanyagolom az elődök, minták, jó tanácsok keresgetését.”

„Igazán büszke vagyok arra a rengeteg erőfeszítésre, amelyet azért tettünk, hogy megragadjuk és kidolgozzuk a tinédzser leányzó lelkületét egy harmincas férfiban” – mesélte John Schneider, producer.

Az ötlet nagyszerű, a milliomos, gyönyörű, gonoszkodó lány viccesebbnél viccesebb helyzetek sokaságába keveredik, néha már-már gusztustalan poénokkal tűzdelt jelenetekben.

A lány új bőrében végigjárja eddigi életét, új kapcsolatot épít családtagjaival, ráadásul még a pasijával is. A filmet tehát ajánljuk mindazoknak, akik szeretik azt az érzést, mikor rájuk tör a nevetőgörcs. Rob Schneidertől pedig a megszokottat kapjátok.

Havas Tamás, Reich Gábor

Tökös csaj (The Hot Chick, 2002, amerikai, 101 perc)
Rendezte: Tom Brady
Szereplők: Rob Schneider, Rachel McAdams, Anna Faris, Matthew Lawrence, Sam Doumit