Szubjektív

Tartalom

38. szám 2003. június

A gyűjtőhely

Megnyílt a Zöld Pardon

Megcáfolva a keringő rémhíreket (miszerint tavaly vehette utoljára igénybe a szórakozóhelyet a fiatalság), április 28-a óta újból felvonultatja bejáratához kétajtós szekrényeit a Zöld Pardon (ZP).

Egy roppantul zazis estével kezdték (legalábbis ezt a megállapítást tette a színpadon a Zanzibár kegyetlen, alter fiú-lány frontembere, azon felül, hogy nem látja a kezeket). Vannak újítások persze, még több agresszív szekus, még porosabb helység, viszont az igazi dizájnelem riksások (a Petőfi-hídi ZP-t és a lágymányos környéki West Balkánt összekötő kerékpár mesterek) egyelőre nem tűnnek föl, és sajnos meg nem erősített infók szerint lehetséges, hogy a későbbiekben sem, mert West Balkán mentes nyarunk ígérkezik. Pontosabban az imént említett hely a Hajógyárin űzi tovább meghitt kis iparát, ha minden igaz. Új pult is nyílt, vagy legalábbis megtoldották egy fél centi vízmagasságú medence-makettal az egyiket, így összesen négy helyen lehet frissülni a pénzünkért, nem is kevésért, mármint üdítővel persze. Egyelőre a koncert repertoár ritka gyér, bár ez egyéni megítélés.

Az úri közönségről. Nekem valahogy a bikini önmagában nem a legimponálóbb, bár ez is hangulatfüggő... És persze szembetalálhatjuk magunkat a Mammut-társadalom díszpéldányaival, a Promenád Café fenntartóival és a Millenáris benépesítőivel, mindezt persze szervezett formában. De biztos vagyok benne, hogy sok ember választása azért esik erre a toi-toi mentes (félreértés ne essék, WC találtatik itt, na de milyen, hohóó) zöld övezetre, mert a belépés feltűnően ingyenes. A korhatáros tartózkodás csak kb. 10 után válik problematikussá, na persze ezt egyéne válogatja, mindenesetre aki látványosan pici alkatúnak érzi magát, és ragaszkodik a hely semmitmondásához, az surranjon be még 9 előtt, akkor elvi biztonságban lesz. A koncertek nagyjából úgyis ez idő tájt mozognak, tíz-tizenegy körül fejezik magukat abba, és onnantól kezdve két színtéren (egymástól kb. 50 méterre) kevernek a névtelen Dj fiúkák, gondolom aktuális slágerkavalkád, vagy valami hasonlóan színvonalas címen. A két tánctér közötti régióban kifejezetten kellemes tartózkodni, már ami a dolby hangzást illeti. De lényegében egy jó társasággal mindenhol lehet jó, környezettől elvonatkoztatva is, és azért jön még a Pardonra Anima remélhetőleg, de a tavalyból kiindulva Kispál mindenképp!

Bakonyi Alexandra