Szubjektív

Tartalom

59. szám 2008. november

A Comedy Central Magyarországon

Néhány hónapja egy új tévécsatorna érkezett Magyarországra, a Comedy Central. Ahogy arra a nevéből is lehet következtetni, a csatorna műsora vígjátékokból, humoros sorozatokból áll, aminek köszönhetően nemcsak rengeteg új színészt, humoristát ismerhetünk meg, hanem rengeteg rég látott hazai előadás köszönhet vissza ránk.

Lássuk, mi is vár minket, kezdjük a magyar műsorokkal. A jól ismert Bagi-Nacsa páros közös produkciói, a Banánhéj és Médiacápa sokak „nagy örömére” ismét visszakerül a tévéképernyőkre, illetve a szintén szánalmas kategóriába sorolható Irigy Hónaljmirigy Show-parádét is levetítik itt. Ezeken felül magyar fronton a közkedvelt Beugró korábbi adásai, a L'art pour L'art színtársulat műsora, a Nooormális és a Comedy Central saját szkeccs-sorozata, a Magyarok az űrben található meg. Nagy meglepetésemre sok a brit sorozat. Ezek közé tartozik például A hivatal, (megjegyzés: ez alapján készült az amerikai verziója a sorozatnak, a Viasat 3-on futó Office), amely dokumentumfilmszerűen mutatja be egy iroda eseményeit, az óriási ismeretségnek örvendő Mr. Bean és a Waczak szálló, egy több mint 30 éves sorozat, amely magától értetődően egy hotelről és a benne zajló történésekről szól. Amerikai műsorok szép számmal vannak jelen ezen a csatornán. Az ismertebb sorozatok (A Simpson család, South Park) mellett sok új produkció bemutatkozik. Ilyen például a Family Guy, amely egy Rhode Island-i család zűrös mindennapjairól szóló rajzfilmsorozat, A nevem Earl, amelyben a főszereplő, Earl, miután a tévében hallott a karmáról, összeírja rossz tetteit (összesen több mint 200-at talál), és epizódról epizódra megpróbálja jóvá tenni őket, az Így jártam anyátokkal, amely 2025-ben kezdődik, és benne Ted 20 évre visszamenőleg elmeséli gyermekeinek, hogy is ismerte meg édesanyjukat (hasonló történettel idén a mozik játszottak egy filmet, a Mindenképpen talánt). Ezek mellett még a Comedy Central amerikai verziójának két legnépszerűbb műsora, a The Daily Show és a The Colbert Report is helyet kapott a csatornán, így hetente egy részt feliratosan nézhetnek azok, akiket valamennyire érdekel Amerika (és elsősorban a politikai helyzete), de a nyers adatok helyett humoros, könnyed formában tájékozódnának róla legszívesebben. Amúgy mindkét műsor ismerős lehet egyeseknek. A The Daily Show-t már adta itthon a CNN, és a műsorvezetője volt idén az Oscar-gála házigazdája és a The Colbert Report műsorvezetője nyerte meg két éve a nemrég átadott Megyeri híd névadási versenyét.

Részemről én biztos nézni fogom ezt a csatornát, mivel azok a sorozatok, amelyekből egy-egy részt már láttam, mind tetszettek, és többi produkció is érdekel. Ha neked is felkeltette az érdeklődésed, a T-Kábelnél már elérhető a csatorna, úgyhogy ha előfizető vagy, nyugodtan érdeklődj.

Vass Kata