Szubjektív

Tartalom

59. szám 2008. november

Szagolni az ibolyát

Ha az elmúlt időben hétfő esténként bekapcsolódtatok a Viasat 3 műsorába, akkor minden bizonnyal már láthattátok ezt a kritikuskedvenc tévésorozatot. Ha viszont mégsem, soha nem késő csatlakozni a sorozat nézői közé.

Halottnak a csók. Ez a címe a Viasat 3 új sorozatának, amely 2007-es bemutatása óta belopta magát a kritikusok és a nézők szívébe is. Alapjában véve a sorozat egy fiúról, Nedről szól, aki fel tudja támasztani a halottakat – első érintésére újra életre kelnek, második érintésére ismét alulról szagolják az ibolyát, ezúttal véglegesen. Hogy tovább bonyolódjon a történet, ha 60 másodpercen belül nem történik meg a második érintés, akkor az újraéledt személy helyett másnak kell meghalnia (viszont ettől még érvényben marad az, hogy a második érintés visszaküld az elhunytak sorába). Hogy mégis mitől lesz ennyire szerethető ez a széria? Nagyon meseszerűvé varázsolták a készítők, akik közül Bryan Fullert (Haláli hullák, Hősök egyes epizódjai) érdemes megemlíteni. A színeket felerősítették, a jelmezeket, díszleteket megbolondították, a képi világot egyedivé varázsolták. Ha már itt tartunk, lássuk a szereplőket: Ned, a már korábban említett, különleges képességgel rendelkező pitekészítő; Charlotte Charles avagy Chuck, Ned gyermekkori szerelme, akit egy hajóúton meggyilkoltak, ám Ned újraélesztette őt, Emerson Cod, Ned titkának őrzője, aki hallgatásáért cserébe Ned képességeit felhasználva halottak meggyilkolási körülményeit deríti fel, majd begyűjti és megosztja Neddel a pénzjutalmat, Olive Snook, Ned pitesütödéjében dolgozó pincérnő, aki reménytelenül szerelmes főnökébe; Vivian és Lily Charles, Chuck nagynénjei, akik egykor híres szinkronúszók voltak, és később ők nevelték fel Chuckot.

Összességben, ha szerettek krimiket, drámákat, vígjátékokat és romantikus sorozatokat nézni, ebben az Emmy-díjas műsorban mindezt megkaphatjátok egyben, és garantáltan szórakoztató kikapcsolódásban lesz részetek.

Vass Kata

Halottnak a csók (Pushin Daisies)
Viasat 3, hétfő 22 óra