Szubjektív

Tartalom

60. szám 2009. január

Nem ér a nevem

December 12-étől fogva a Viasat3 műsorát egy új félórás vígjáték színezi be, a Nem ér a nevem. A sorozat alaptörténete leginkább a brazil szappanoperák világát idézi, hisz a főszereplő, Samantha nyolcnapos kómából ébredve találja magát a kórházban, ahol azzal szembesül, hogy amnéziás lett. Ez még talán a kevésbé sokkoló tény, hisz minél többet tud meg múltjáról, annál inkább döbben rá arra, hogy milyen rossz emberként élte eddig életét.

Bármiféle emlék nélkül élni elég nehéz. Samanthán is látszik ez, ahogy lassan összegyűlnek az életének darabkái, és megtudja, hogy a szüleivel szörnyű kapcsolata van, az egyik régi barátnőjével borzalmasan viselkedik, és jószívű barátjával, Todd-dal nem is törődik. Sam próbálkozik kedvesebben viselkedni, ám ez teljesen meghökkenti legjobb barátnőjét, Andreát, aki a régi énjéhez hasonlóan felszínes és beképzelt. Végül a lány annyira kétségbeesetten szeretne tanácsot kapni valakitől, hogy elkezd a portással beszélni a gondjairól, aki viszont egyértelműen nem kedveli Samet.

A sorozat humorforrása az, amikor egy-egy epizódban Samantha rájön valami újra magával kapcsolatban, legyen az a munkája, vagy hogy mit szeret enni. Ezekben a részekben a visszaemlékezéseken keresztül térképezhetjük fel a főszereplő régi énjét, tulajdonságait, tetteit.

A műsort üdítő humora és kedves szereplői mellett a nagyszerű színészgárda teszi élvezhetővé, amelyben rengeteg ismerős arc lelhető fel más sorozatokból. A főszereplőt napjaink egyik legszerethetőbb színésznője, Christina Applegate (Egy rém rendes család) alakítja, a portást Tim Russ (Star Trek: Voyager) személyesíti meg, Samantha édesanyját Jean Smart (24) adja elő, a sznob legjobb barátnő szerepét Jennifer Esposito (Related) játssza el, az édesapát Kevin Dunn (Bette) jeleníti meg, a régi, hűséges barátnőt Melissa McCarthy (Szívek szállodája) alakítja és Sam barátjaként Barry Watsont (Hetedik mennyország, Miért pont Brian?) láthatjuk a képernyőn.

Vass Kata

Nem ér a nevem (Samantha Who?)
Viasat3, péntek 22 óra után