látogató számláló Alternativ Kozgazdasagi Gimnazium, Budapest

Az AKG weboldaláról

V4.0
2000. március 10.

Sok szeretettel köszöntünk az Alternatív Közgazdasági Gimnázium weboldalának legújabb változatán. Ez a változat elsősorban Netscape 4.x-es, illetve Internet Explorer 4-es, és 5-ös böngészőprogramokra optimalizálódott, de régebbi böngészőkön is használható (a menüket vezérlő javascriptek nem működnek régebbi böngészőkön, de emiatt a menük hagyományosan is elérhetőek).

A weboldal szerkezetileg (tartalmilag és a menübeosztás tekintetében) nem változott sokat, a nyitóoldal viszont sokkal több aktuális információt fog tartalmazni (remélhetőleg), mint eddig. Két fő rovat található a nyitólap közepén: az AKG Hírek értelemszerűen iskolai eseményekről fog tudósítani, az Újdonságok rovatban pedig az AKG weboldalon, vagy más iskolai weboldalakon megjelenő fontosabb újdonságokról számolunk be. Ugyancsak a nyitóoldalon lehet majd találni egy-két, vagy több olyan témát a Fórum rovatban, amiről csevegni, véleményt-cserélni lehet. Ennek a rovatnak a fejlesztéséhez szívesen veszünk ötleteket (baranyai[kukac]akg.hu). A jövőben valószínűleg nyílik egy AKG Fórum nevű rovat is, kizárólag AKG-s témák tárgyalására. Ugyancsak a tervek között szerepel egy szavazógép működtetése.

A hagyományos menük közt újdonság a Tartalomjegyzék menüben szereplő Site Kalauz, mely a weboldal szerkezetét igyekszik ismertetni, a WebSite Story (ez a lap), az Archívum, ahová majd az AKG Hírek és az Újdonságok kerülnek – ha már nem lesznek újdonságok, valamint ide került a több mint ezer hivatkozást tartalmazó, tematikusan rendezett Link-ajánlatok is.

Az esetlegesen előforduló hibákért elnézést, az oldal április 1-ig teszt üzemmódban fut.

Az oldal böngészéséhez minden jót kívánunk!


Magyar Web Verseny1999. december

Az AKG weboldala bekerült a Magyar Web Verseny döntősei közé. A Tanulás kategóriában az oldal a legtöbb közönségszavazatot kapta, kategóriagyőztes viszont nem lett. A versenykiírás ellenére a beígért "Web Verseny - döntőbe jutott" logót mind a mai napig - többszöri kérésem ellenére - nem kaptuk meg.

 

 


1998

„A legjobb honlap a hálózaton vitathatatlanul a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium honlapja” – erre a következtetésre jutott Horányi Gábor, a Tandem - Tankönyvkritikai és oktatási folyóirat cikkírója.

A teljes cikk


AKG web V3.0V3.0
1998

Szeretettel köszöntünk az Alternatív Közgazdasági Gimnázium weboldalán. A weboldal 1998 óta új design-al, kicsit frissített tartalommal jelentkezik. Legfontosabb újdonság az "Aktuális" rovat, mely megpróbál időszerű eseményeket közvetíteni az iskola életéből.

Újdonság még a Visszajelzés rovat, melynek segítségével lehetőséged van észrevételeidet azonnal eljuttatni az iskola különböző tisztségviselőinek, illetve a weboldal szerkesztőjének.

Mint a kezdőlapból láthatod, új helyen kell keresned a megszokott menüpontokat, ezeket megtalálhatod a jobboldali keretben lévő AKG-logó megfelelő részeire kattintva.

Új menüpontok is készültek, megtalálhatóak az AKG-ban készült Tantervek, az iskolába járó Tanulók teljes listája évfolyam, kupac és csibebeosztásban, valamint egy házidolgozat gyűjtemény, melynek elkészítéséhez ugyancsak a Te segítségedet kérjük.

Az iskolapolgárok által készített weboldalak már nem a Tanulók rovatban találhatóak, hanem a Homepage-ek rovatban.


AKG web V2.0V2.0
1997V1.0
1996 október

Az AKG első weboldala megjelent a www.akg.hu címen.