Civil Projekt témahét
A Civil Projekt témahét
2013. március 11-14.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium 12. (KőPapírOlló) évfolyamán ezen a 4 napon zajlott a civil szférával és a közösségi gondolkodással foglalkozó témahét.

A témahéten a tanulóknak 3-4 fős csapatokban kellett egy 4 nap alatt megtervezhető, megszervezhető és végrehajtható civil projektet elkészíteniük.  A projektjük témáját a csapatok maguk választhatták, vagy válogathattak a rendelkezésükre álló előkészített listából is. A feltétel az volt, hogy a projekt társadalmi hasznossággal rendelkezzen, közvetlen környezetben vagy adott társadalmi csoportban legyen segítő, de lehet tájékoztató jellegű is. A projekt készítéséhez aktív civil szervezettel kellett felvenni a kapcsolatot.

A legjobb projektek szakmai zsűrizés után jutalomban részesültek. A zsűri két terméket zsűrizett, a csapatok 1 oldalas beszámolóit és a projektzáráson bemutatott 5-5 perces kiselőadásukat. A zsűribe a non-profit szféra, a segítő szervezetek és a for-profit szféra egy-egy képviselőjét kértük fel.
A zsűri tagjai:
- Trencsényi Judit, Civil Társadalom Fejlődéséért Alapítvány
- Vályi Réka, Autisták Országos Szövetségének főtitkára
- Sándor Fruzsina, közgazdász, vállalkozó, az AKG-s YE/JAM diákvállalkozásainak segítője

A díjazottak:
I. hely: A kor nem korlát és Mozdulj Metró! projektek, 10-10 ezer forint értékű jutalom
II. hely: Állatkerti séta, biPOLARBEAR, Cyberbullying, Tér.Kép projekt, Védjük meg a Római-partot projektek, 2-2 ezer forint értékű jutalom