Civil Projekt témahét
A témahéten elkészült projektek

Állatkerti séta
Csukás Borbála, Dömölki Bianka, Knipfer Dóra, Konrád Zsuzsi
"
Civil projektünknek azt választottuk, hogy egy gyermekotthonból 10 gyermeket elviszünk az egy állatkerti sétára, természetesen úgy, hogy ennek a finanszírozását nekünk kell megoldani."
Projektbeszámoló

Állattartás mindenkinek
Balló Márton, Halpern Bence, Karl Amina, Reiser Balázs
"Különböző típusú és különböző helyről származó kutyákat sétáltattunk, törődtünk velük, lakhelyüket tisztábbá varázsolásában segítettünk."
Projektbeszámoló
Bemutató

biPOLARBEAR - Az energiatakarékosság
Karakas Lili, Kocsubej Alexander, Kollár-Klemencz Kata, Pálinkás Anna
"Projektünk célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az energiatakarékosság fontosságára és a rossz energiagazdálkodás környezetre gyakorolt negatív hatásaira. Ez azért is nagyon fontos, mert az energiatakarékosság otthonában és a mindennapi életben való alkalmazásával mindenki egyénileg, könnyedén hozzájárulhat környezetünk megóvásához."
Projektbeszámoló

Cyberbullying - internetes zaklatás
Gátas Rebeka, Paskuj Panna, Romek Nóra
"
Célunk az volt, hogy egy középiskolás fiataloknak szánt foglalkozás tervét elkészítsük. Egy olyan foglalkozást, ahol egy kérdéssorral felmérjük, hogy mennyit tudnak az adott témáról, majd egy rövidfilm megtekintése után közösen megbeszéljük a tapasztalatokat, valamint hogy milyen megoldások létezhetnének a problémára."
Projektbeszámoló

Élelmiszer Bank projekt
Hemrik Balázs, Mandják Bendegúz, Palotai Marcell, Pápai Dénes
"A projekthetünket önkéntes munkával töltöttük, és igyekeztünk megérteni azt, hogy mi történik azokkal az ételekkel amiket a kiskereskedelmi láncok nem adnak el."
Projektbeszámoló
Bemutató

Emlőrák tájékoztatás
Csernus Anna, Kóka Bianka, Molnár-Boldog Eszter
„A világon évente több mint 1 millió nőnél állapítanak meg emlőrákot. Az idejében diagnosztizált mellrák azonban ma már gyógyítható.” – ezért célunk, hogy tájékoztassuk a fiatalokat a szűrések fontosságáról és hogy megpróbáljuk megnyugtatni a fiatalokat a tévhitekkel kapcsolatban.
Projektbeszámoló
Bemutató

Felelős állattartás
Babiczky Kamilla, Kelemen Dóra, Szigeti Nóra, Szolga Dániel
"Napjainkban sokat lehet hallani a felelőtlen állattartók helytelen viselkedéséről, ezért kitűztük célunknak, hogy felhívjuk az emberek figyelmét amennyire csak tudjuk ebben a három napban a felelős állattartás elengedhetetlen fontosságára."
Projektbeszámoló
Bemutató
www.facebook.com/groups/578794965465275

Gyűjtés a Burattino Alapítványi Iskola számára
Árky Emília, Donkó Anna, Kern Ádám, Krasznahorkai Emma, Várhegyi Luca
"Segítünk egy olyan speciális iskolának, melynek szüksége van a támogatásra... Az iskolában megszerveztük a gyűjtést, kartondobozokat helyeztünk el a portára, hogy aki hoz valamit, legyen hova pakolni."
Projektbeszámoló
www.facebook.com/events/547556561934103

Hajléktalanság
Fodor Fanni, Pataki Dina, Tari Dóra, Varga Dóra
"A mi csoportunk a hajléktalansággal, az utcán élőkkel és a mellettük mindennap elhaladó járókelők hozzájuk való viszonyával foglalkozott, s élettörténeteket kutatott."
Projektbeszámoló

A kor nem korlát - Kampány az idős, beteg emberekre fordított figyelemért
Borbély Máté, Deák Nikolett, Sipos Gergely, Szántó Kriszti
"Négy főből álló diákcsoport vagyunk, akik szomorúan vettük észre, hogy nagyon sok idős ember egyedül, elhagyatottan, magányosan él, vagy fekszik kórházakban. Arra is figyelmesek lettünk, hogy a mai rohanó világban egyre kevesebb időt, türelmet fordítunk azokra, akik nem feltétlenül tudják tartani az ütemet, akik segítségre szorulnak. Célunknak tekintjük tehát, hogy ezen változtassunk."

Projektbeszámoló

Környezettudatos vezetés
Kéki Barnabás, Nika Ádám, Vágó Csaba
"Azért választottuk ezt a témát, mert elegünk lett abból, hogy a szemünk előtt pusztul el anyaföldünk. Nem bírjuk tovább tétlenül nézni, ahogy minden nap szennyezzük tovább otthonunkat. Kötelességünknek éreztük, hogy feltárjuk az emberek szemét az autómobilokkal való levegőszennyezés komolyságára."
Projektbeszámoló

Közlekedj okosan!
Horn Péter, Izrael Márk, Karvalics Bence, Schiller Márk
"Tervünk egy videó készítése, ami felhívja az autósok figyelmét a biztonságos közlekedésre."
Projektbeszámoló

Mozdulj Metró!
Gáspár Tamara, Monostori Boróka, Ralbovszki Dorottya, Szepes Anna
"Célunk felhívni az emberek figyelmét arra, mennyire fontos a kellő mennyiségű testmozgás és milyen következményei vannak a mozgásszegény életmódnak."
Projektbeszámoló
Újságcikk

Tér.Kép projekt
Berkin Csenge, Horváth Csenge, Sipos Rozita, Szántó Viktória
"Ma Magyarországon túl kis szerepet játszik az emberek (és főleg a mi korosztályunk) életében a kultúra, és az igényes szórakozás. Mi a független és önellátó kulturális befogadó terek megismerését és népszerűsítését választottuk témának."
Projektbeszámoló
Weblap

Az utca kertje mindig zöldebb... - Gerillakertészet
Ferenczi Dávid, Horn Bence, Kozma Gergő, Szabó Péter
"A projekt fő témájának kiválasztása után rögtön akcióba léptünk. Sajnos időszűkében voltunk, ráadásul az összes felkeresett virágbolt elutasított minket, végül csak sikerült szponzort találni. Ezután munkához láttunk, és virágültetéssel és plakátokkal igyekeztük megszépíteni Budapestet."
Bemutató

Utcaművészetek
Balogh Ákos, Gulyás Levente, Lambert Fernando, Székely Áron
"A projektünk célja az volt, hogy népszerűbbé tegyük az utcaművészeteket a fővárosban, valamint, hogy segítséget nyújtsunk azok számára, akik utcazenélni szeretnének."
Projektbeszámoló
Weblap

Védjük meg a Római-partot
Egyed Szilárd, Fidy Mátyás, Lerner Péter, Schiffer Ferenc
"Mi objektívan álltunk a dologhoz és mind a két fél álláspontját be akartuk mutatni, ezért mind a két álláspont képviselőivel interjúkat akartunk készíteni."
Projektbeszámoló