Szubjektív

Tartalom

54. szám 2007. június

Pókember 3

Annyira furcsa az emberi faj. Minden vackot megnézünk, amit elénk raknak. A Mónika show-tól kezdve a Te vagy az életemen át a tudom is én miig. Én nem nézek tévét, egyáltalán nem. Csak DVD-k és VHS-ek ezreit. De valahogy mégis sikerül minden trágyát összenéznem, talán azért, mert sokkal több a rossz, mint a jó. Nem is értem, minek nézem meg a filmek második-harmadik részeit, hiszen szinte biztos, hogy rossz lesz. Ezért mondom, hogy furcsák vagyunk. A kíváncsiságunk mindent legyőz, még a (többé-kevésbé) józan eszünket is.

Így vetemedtem arra, hogy megnézzem a Pókember 3-at. Ami annyira rossz, hogy már csak nevetni tudsz rajta. Mikor beültem a moziba, már rosszra számítottam. Aztán még rosszabb lett, mint amire gondoltam. A film teljesen összefüggéstelen, semmi története nincs. Egyszer ez, másszor az jön, hogy legyőzze szexi pókemberünket. Annyira sok dolgot raktak bele, cél nélkül, és végül csak egy nagy massza lett belőle. Elég nevetséges, hogy egy 156 perces film utolsó 30 percében kell eldőlnie mindennek, holott még semmi sem történt. A Hírverő magazin főszerkesztője és a vele kapcsolatos jelenetek meg egyenesen fájdalmasak. Ugyanis ezek alatt a képsorok alatt nagyon kéne nevetnünk, de nem tudunk. Ellentétben azzal, mikor a pókot megszállja a fekete gedva a Marsról (vagy Isten tudja honnan), és miután az elkeseredett MJ elhagyja, hősünk stílusváltáson megy keresztül. Kihúzott szempár, fekete haj, öltöny, meg ami kell. Majd valami furcsa okból kifolyólag táncolni, vagy inkább táncikálni kezd az utcán, Mr. Bean stílusában. Erre a csini lányok nagyon beindulnak, és mindenki megmosolyogja. De hogy miért, én nem bírom felfogni. Szóval itt nevettem, sokat. Az utolsó húsz percet is végigszenvedtük valahogy. Azon merengtem, ezt minek kellett? Aztán vége lett valahogy, elég gyatrán. Valaki nagyot ásított a moziteremben, erre mindenkinek röhögnie kellett. Végül is így lehet a legjobban jellemezni ezt a filmet. Egy óriási ásítás… No meg az a tény, hogy ez tipikusan az a film, ami önmaga paródiáját adja. Csak gratulálni tudok az egész gárdának.

Mellesleg szerte a világon imádják az új Pók filmet. (Ki gondolta volna?) Ugyanis csak 3 nap kellett neki, hogy 148 millió dollárt kaszáljanak vele, csak az Egyesült Államokban. És másfélszer ennyit Pókföldtől távol. Ezek pedig elég durva rekordok ám! Úgy gondolom, nem ússzuk meg a negyedik részt sem. Az biztos, hogy arra már nem fogok elmenni.

(Zárójelben megjegyzem, hogy jönnek ám a sokadik részek, szépen sorban. A Karib-tenger kalózai – A világ végén, Harmadik Shrek, Ocean's 13 – A játszma folytatódik, Harry Potter és a Főnix rendje, Die Hard 4. – Legdrágább az életed, A fantasztikus négyes és az Ezüst utazó, A Bourne-ultimátum… és már előre tudom, hogy ezekből ötöt biztosan megnézek. Ejnye.)

Sztripszky Hanna

Pókember 3 (Spider-Man 3, 2007, 156”)
Rendezte: Sam Raimi
Szereplők: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco