Szubjektív

Tartalom

54. szám 2007. június

TV Paprika

Micsoda? TV Paprika? Hát, az meg micsoda? Egy tévécsatorna? Na ne röhögtess már! Komolyan? Na jó, de akkor az meg milyen? Egész nap főznek? Hát az elég uncsi lehet. Nem az? Hát nem tudom, te tudod. Mi, hogy minden főzésnek van egy-egy kerettörténete? Furcsa, de nem rossz ötlet, most, hogy mondod. Mi, hogy az unokahúgaid éjjel-nappal ezt nézik? Na, ez azért már mégiscsak túlzás.

Egy kicsit talán igen. De hogy bárki, akinek szót ejtettem a TV Paprikáról, mind hasonlóképp válaszolt, az így igaz. Pedig a legtöbbünk TV-jén kapcsolgatva könnyen rálelhetünk erre a különleges csatornára. Itt egész nap finomabbnál finomabb ételek készülnek, és nem is akárhogy. Nagyon sokféle műsor közül lehet válogatni. Vannak itt mesterszakácsosak, külföldi finomságokat felsorakoztatók, vannak külön tengeri herkentyűkkel foglalkozók, egyszóval ha valakit érdekelnek az ilyesféle témák, akkor könnyen találhat kedvére valót.

De a legfontosabbról még nem is beszéltem. A sorozatok kedvelőinek is van már miért átkapcsolniuk a TV Paprikára, ugyanis május 11-től egy hétköznapi család izgalmas mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. A négytagú – papa, mama, bátyus, hugi összeállítású – família tagjai szeretik egymást, veszekednek, bolondoznak, TV-znek és persze finomakat főznek minden pénteken, csakis a mi örömünkre. A két főszereplő gyerek az AKG tanulója, és mellékszereplőként még többen is részt vettek a forgatáson. Én is láttam néhányat, így biztosan állíthatom, megéri megnézni. És akkor sem kell átkapcsolni, ha épp nincs a színen egyik AKG-s ismerős sem, mert tényleg nagyon jó, fordulatos és persze vicces az egész történet, amit Szabó Attila, az AKG színjátszótanára írt meg. Közben persze a főzőreceptek sem maradnak ki a család életéből, hiszen egy család összehozója sokszor a közös vacsora, s mi mindig nyomon követhetjük, hogy hogyan is készülnek ezek a „mennyei” falatok. Egyszóval, mindenki ellenőrizze, hogy van-e otthon TV Paprika, s ha megvan, el ne felejtse bekapcsolni minden pénteken 17:35-től (szombaton és vasárnap ismétlés). És ha valaki esetleg szeretne egy kis ízelítőt, a Nők Lapja május 2-i számában egy egész oldalas cikket találhat a műsorról s a Vincze család tagjairól.

Kajos Dóri

Ha együtt a család (TV Paprika)
Főszereplők: Jakab Csaba, Molnár Dóri (8. évf.), Mészáros Máté (10. évf.)