Szubjektív

52. szám 2007. február

Na, akkor most miről is? (Szabó Panna)

Alkotókör. Tavaly még a szót is csak ízlelgettük, és hogy konkrétan mit is takar, azt nem is sejthettük. Ma már pedig hétről hétre ott ülök egy bizonyos teremben, bizonyos emberekkel.

Fotópályázat

Az első forduló egyik nyertes képét és a hozzá tartozó alkotást láthatjátok.

Konyec (Kajos Rebeka)

Szerdán, pár órával csibe előtt hirtelenjében kiderült, hogy a Lacinak van 30 ingyenjegye egy filmre az Eurocenterbe, éppen mára. No fene, elmenjünk? Valami konyec...

Vadászpilóták (Körösi Lili)

...A Vadászpilóták esetében ez a lejtmenet sajnos folytatódik.

Önismereti témahét (Sztripszky Hanna)

A többség volt már nyolcadikos. Ha jól tudom, ilyenkor általában mi magunk vagyunk a téma az egyik témahéten. Hogy minket ki hogy lát, mit gondolnak rólunk, és hogy milyenek is vagyunk mi valójában.

Ide járt az apukám (Varga Laura)

A francba, hét óra van! Így már sehogy se érek be a suliba. De nem az enyémbe, hanem az apukáméba. Majd apa bevisz! Úgyis meg akarta nézni a régi iskoláját, a Trefortot.

Riddim Colony, avagy egy szelet Jamaika (Nagy Gergely)

Adott egy eszme. Adott egy zenei stílus, adott a hangulat. Adottak a bálványok, adottak az eszközök. És adott kilenc magyar ember, akinek ez mind megadatott.

Legek, szerintetek II. – Színésznők (Sztripszky Hanna)

Az előző számban már kiderült, hogy szerintetek ki az öt legrosszabb és az öt legjobb színész. Most a kedvenc színésznőiteket ismertetjük. Meglepetéssel nem szolgálhatunk, de egy filmajánlóval egybekötött véleményhalmazzal talán igen.

„Ki lakik odalent, kit rejt a víz?” (Nagy Gergely)

A SpongyaBob Kockanadrág című sorozat tényleg az agyament kategóriába tartozik. Konkrét értelme nincs, az igazi sírva röhögős fajtából való, szellemes poénokat ne keressen benne senki.

Carmen-variációk (Kajos Rebeka)

Helyszín: Várszínház. Én még sosem voltam ott, így annál izgalmasabb. Egy darabot kétszer fognak előadni. Hát nem is tudom, biztos érdekes lesz... Nem lesz szöveg, csak zene és tánc és tánc.

Újévi (kicsit kései) fogadalmak és babonák (Szabó Panna)

Íme az újév első cikke – legalábbis tőlem –, bár már jócskán benne is járunk az első hónapokban. Így pedig már lehet némi fogalmunk arról, hogy mennyire volt elhamarkodott, vagy épp megfontolt az a bizonyos: „Megfogadom, hogy…” kezdetű mondat.

Kihűlt a kalácsom (Nagy Gergely)

Hogy mit is jelent számomra a karácsony? Hát, nem sok jót. A szeretet ünnepe, blabla. A karácsony ünnepe már réges-rég nem arról szól, amiről kéne neki.


7újság - A hetedik évfolyam különszáma

Hát minek néznek engem ezek a hetedikesek? (Sztripszky Hanna, Varga Laura)

Kérdezhetik a fenti kérdést az AKG-s tanárok. Hát, mi most meg is kérdeztük ezt a kérdést tőlük.

Új tanáraink (Kollányi Fruzsina és Juhász Iván) (Horváth Dóra)

Ebben az évben két új tanárral is gazdagodott az AKG tanári kara. Kollányi Fruzsina és Juhász Iván a hetedik évfolyamon patrónus.

Bumm-klikk-klakk nyitótábor hetedikes szemmel (Szabó Panna)

„Hogy tetszett a nyitótábor?” – általában ez volt a kérdésem azokhoz a hetedikesekhez, akiket a folyosón meglátva lerohantam, de hamar rá kellet jönnöm, hogy erre a válasz röviden és tömören mindig is az lesz, hogy: „Jó volt!”. Persze tavaly én se mondtam mást hasonló kérdésekre.

Hetedikesnek egész más lenni, mint nyolcadikosnak (Varga Laura)

Bizony, egy évvel ezelőtt még mi érdemeltük ki a „Kis Hetedikesek” címet.

Csibebemutatkozók

PJ csibe

Hubay csibe

Laffi csibe

Iván csibe

Mariann csibe

Fruzsi csibe