Szubjektív

30. szám 2001. október

Órarendezés
Meggondoltam. Megírtam. Elkérték. Odaadtam. Elolvasták. Elfogadták

Lakos Gábor versei

Októberi fejtörők

Lebuktunk...
A természetbúvár alkotókör talán senkinek sem ismeretlen. Ezen a nyáron Hites Bori és Marsi Zoli igazán kitettek magukért, ugyanis szerveztek egy “tengerökológiai terepgyakorlatot”

Művészetek Völgye 2001 – ahogyan mi láttuk
Idén is ellátogattunk iskolánk kulcsosházába, Monostorapátiba. Ebben az évben különös jelentőséggel bírt Apátiban az AKG. A természetbúvárok közül ugyanis egypáran “völgymunkásként” tevékenykedve berendezték saját kiállításukat, melynek témái a Pokol tornáca és a termékenység-szobrocskák voltak.

AKG-s témahetek augusztusban

Egy hét, ami igazán megéri - Szigetnapló
Óriási tömeg a HÉV-en, mindenki arról beszél, hogy miért nem volt itt tavaly, vagy hogy milyenek voltak a tavalyi koncertek. Párok, akik egy éve ilyenkor ismerkedtek meg, és magányos emberek, akik jövőre már nem szeretnének egyedül jönni.

Yamakasi
A film kilenc fiatalemberről szól, akik meghódítják a tetőket és az utcákat. Egy napon történik valami, de hogy mi, azt inkább nézzétek meg a filmben…

Bízd a hackerre
Az izgalmas thriller olyan világba kalauzolja a nézőt, ahol összefonódik a gazdagság és a zsenialitás, ahol néhány ritka tehetségű fiatalnak módjában áll létrehozni vagy tönkretenni azt a technikát, amely a világgazdaságot irányítja.

Majmok bolygója
A film egy igazi amerikai recept alapján készült sci-fi/thriller. Nagyon érdekes, de egyszer már megcsinált történet – hozzáadva egy kis romantikát és akciót az eredeti változathoz.

Bridget Jones naplója
Ez egy amerikai film Helen Fielding azonos című könyve alapján, amely humoros formában mutatja be a női lelket.

Készül a Gyűrűk ura film!
Tolkien páratlan népszerűségnek örvendő könyvén generációk nőttek fel, s rajongók milliói szeretnék mozivásznon is látni a középföldi csodálatos világot.

Röhögjünk együtt a reklámokon
Eddig sok mindenről írtam cikket. Legtöbbször erősen bíráló hangnemben. Azonban vannak teljesítmények, amik előtt a legkritikusabbak is fejet hajtanak. Egy ilyen eset méltán számíthat az egész világ őszinte elismerésére.

Médiaháború
Amint az Afganisztán elleni offenzíva megindult, egy magyar kereskedelmi adó elkezdte tudósítását. Az adás azonban elveszett a világűrben. A Szubjektív azonban megszerezte az eredeti kazettát.

Nincs kegyelem – a leggyengébb láncszem
Mostanában fénykorukat élik a TV-s “kvízműsorok”… Azaz majdnem fénykorukat. Ugyanis nagyon sokszor kapnak kritikát is. A legújabb – vagyis nálunk a legújabb – ilyen műsor a Leggyengébb láncszem.

Az alkohol az élet legrosszabb gyógyszere
... a legtöbb szülő nem is tudja, hogy a gyermeke a bulikon iszik, berúg, randalírozik – ez köszönhető annak, hogy egy rohanó világban élünk és ezért nem foglalkoznak eleget gyermekükkel.

A cigaretta
A mai emberek jól ismerik ezt a fajta élvezetet, amely “súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét!”, ahogy a reklámplakátokon is olvasható. Sokan nem is gondolnak bele ebbe a szörnyű ténybe.

A dohányzás hatása az emberi szervezetre
Aki dohányzik, fokozott kockázatnak teszi ki az egészségét, azaz vállalja, hogy bizonyos betegségeket nagyobb valószínűséggel, gyorsabban kap meg, és esetleg korábban hal meg, mint a nemdohányzók. Nézzük, hogy mit kockáztat az, aki rászokik a cigarettára, vagy nem tud leszokni róla.

Két hely - Sunny Diner, Trend Café
Nagyon szeretem azt, hogy ez a kevés budai kávézó egyike, tehát közel van a lakóhelyemhez, berendezései olyan hangulatúak, mint egy malmői bútoráruház, és meszsze a legkedvemrevalóbb programoknak adott otthont az idei évben.

AKG apró
Lecserélném alig használt padtársamat egy jobb szériára, aki lehetőség szerint 180 cm feletti, helyes, kisportolt testalkatú fiú. Termtud-zsenik, illetve ösztöndíjasok előnyben!


7újság - A Szubjektív magazin hetedikes különszáma

Szerkesztik: a Szubjektív magazin szerkesztői
Címlapképen: Nyárai Gerzson: külön szám

Öt nap Roxfortban
Hetedikesek beszámolói a nyitótábor eseményeiről

Csibebemutatkozók

Kinek mi a véleménye az új hetedikesekről a felsőbb évfolyamokban?
Bizony elég sokan voltak, akik sajnos nem is nagyon találkoztak (vagy találkoznak) a hetedikesekkel, így sokan nem is tudtak választ adni nekem… Szerencsére azonban voltak olyan emberek is, akik készséggel álltak rendelkezésemre, és megválaszolták a feltett kérdéseimet.

Interjú a hetedikes kisiskola egyik vezetőjével
Rendes kis hetedikesek. Hangosak, rohangálnak, meg kidobálják az ablakon a cipőket – mindent hoznak, amit egy ember elvár egy hetedikes évfolyamtól.

Nyitótábor
Megkérdeztünk egypár tanulót a hetedikes évfolyamról, hogy mi a véleményük a nyitótáborról. Akárkit kérdeztünk, ez volt a válasz: – A tábor? A Harry Potteres? Az tök jó volt! Bár szervezőket nem kérdeztünk, nagyjából mindent megtudtunk.

Hát minek néznek engem ezek a hetedikesek?
Kérdezhetik a fenti kérdést az AKG-s tanárok. Hát, mi most meg is kérdeztük ezt a kérdést tőlük. Olyan tanárok képeit mutattuk meg nekik, akik nem tanítják őket. A feladatuk az volt, hogy találják ki, hogy mi az illető tanár keresztneve és mit tanít.

A hetedikesek galériája
Ha lenne egy olyan könyv, hogy “Kisiskolák története”, a hetedikesek galériája valószínűleg külön oldalt kapna, mivel az AKG történetében most először épült kisiskolában galéria.