Miért az AKG?


Szinetár Dóra
színésznő, énekesnő


Damásdi Judit
nyelvész


Gáborffy Andrea
vállalkozó


Varró Dániel költő, műfordító


Simon Magdolna


Fekete Zita
kerámiatanár


Szabó Iván
forgatókönyvíró, rendező


Korom Melinda
építészmérnök


Turczi Dávid
mérnök-informatikus


Dr. Garai Gábor
gyermeksebész


Török Mónika, Dr. Abay Péter
ügyvédek


Pogonyi Csaba
közg. hallgató


Kiss Bori, Falus György


Sonnevend Júlia
médiakutató, esztéta


Csáki Judit
újságíró


Földes Péter
újságíró,
Szűcs Édua
grafikus


Jakab Juli
forgatókönyvíró


Vekerdy
Tamás
pszichológus


Nyárai Gerzson
szerkesztő-
műsorvezető


dr. Varga Zoltán

gyerek-
pszichológus


Kászonyi Dorka
divatmarketing
szakember


Elek
Zsuzsa
ügyvéd


Arató
András
Klubrádió


Pistyur
Veronika
TV2


Janda Zsuzsanna
pszichopedagógus,
Karvalics László

egyetemi docens


Steven Spielberg az AKG-ban látott történelemóráról

Szülők, volt tanítványok az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumról

Video összeállítás


 

Olyan gimnáziumot kerestünk a gyerekeinknek, ahol sok mindennel meg lehet ismerkedni, ahol kipróbálhatják magukat mindenfélében, hogy minél megalapozottabban tudjanak pályát választani. Azt gondoltuk, az jó, ha egy gyerek tűzzománcozhat, kerámiázhat, természetbúvárkodhat, filmkészítéssel foglalkozhat, filmklubba járhat, elsősegélynyújtást tanulhat, színészkedhet (akár idegen nyelven is), zenekart alapíthat, robotot építhet, természettudományos kísérleteket végezhet a tanulás mellett anélkül, hogy művésznek, orvosnak, tudósnak készülne, és úgy, hogy nekünk ehhez a kisujjunkat se kelljen mozdítani.
Azt is gondoltuk, hogy jó a gyerekeknek, ha olyan felnőttek vannak a környezetükben, akikre fel lehet nézni, akiktől nemcsak a tantárgyat, hanem sok mást is lehet tanulni – világlátást, gondolkodásmódot, erkölcsöt, tartást.
Azt is gondoltuk, hogy a pályaválasztáson kívül az is fontos tevékenység ebben az időszakban, hogy megtalálják azokat a barátokat, akik egész életükben körülöttük maradhatnak, akikkel fontosak egymás számára, akikkel majd szívesen fogják tölteni a szabadidejüket, vagy akikkel jó lesz akár együtt dolgozni is.
És azt is gondoltuk, hogy hasonlóan gondolkodó szülők hasonló iskolákat választanak, ezért nem lesz rossz nekünk, szülőknek, ennek az iskolának az életében részt venni, mert sok rokonszenves szülőt, tanárt, gyereket találunk itt.
Ennyi év után elmondhatjuk, hogy gyerekeinkből kedves és értelmes fiatalok lettek, kedves és értelmes fiatalokkal barátkoznak. Mi, szülők, a mai napig rendszeresen találkozunk régi csibetársak szüleivel, patrónusokkal.
A mi családi tapasztalataink szerint ebben az iskolában képezik a későbbi nyelvtanárokat, kulturális antropológusokat, számítógépes nyelvészeket, vegyészmérnököket, közgazdászokat, informatikusokat, zenészeket.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ehhez nekünk három gyerek kellett.

Kiss Bori, matematikus
Falus György, informatikus