Szubjektív

55. szám 2007. október

Felszállok a négyes-hatosra (Faragó Johanna)

Megjött a villamos. Nagy tömeg, tolakodás, van-e szabad hely, leüljek-e vagy leül más.

Az a kalandos első év (Almer Kitti)

Az első év bizony nem könnyű az AKG-ban. A neten elolvastam minden előzetes tájékoztatást az iskoláról, de az első hónapok így is nagyon furcsák voltak. Az epochák, az iskola nagysága, a csibék, minden-minden nagyon idegen volt. Egyedül a kisiskola adott némi biztonságot.

Angliában voltunk (Faragó Johanna)

A hetedik évfolyammal (és még másokkal) nyáron, július elején Angliába kirándultunk. Elsősorban nyelvtanulás volt a cél, de ha már ott voltunk, megnéztünk ezt-azt.

9.-es termtud. tábor (Varga Laura)

Csak eljött az a bizonyos szombat reggel: még gyorsan bedobáltam néhány cuccot a bőröndömbe, hogy aztán beülve apa mellé az autóba, azon bosszankodhassak, hogy mit hagytam otthon.

Pontrendszer és matiné (Zsin Ágnes)

Egy augusztusi vasárnap reggel újabb termtud. témahétnek nézhettem elébe.

Nomád tábor 2007 (Csikós Panna)

Jeee! Újra eljött a várva várt két hét, ott, ahol nem kell fürödni, hétkor van ebéd és több száz motorossal találkozhatsz! Jól hangzik, ugye? Én ott voltam... És most elmesélem...

Utazás a középkorba (Poór Patricia)

Nyár volt, jó volt, gyorsan elmúlt. Augusztus közepéig a témahétről és az évfolyam kilencven százalékáról semmit sem tudtam.

Új diák az AKG-ban (Laczi Zsófia)

Nem hittem volna, hogy ez velem is megtörténhet. Minden olyan hirtelen jött. Még fel sem fogtam, hogy mi történik velem, és máris egy teljesen más világba csöppentem.

I love Budapest, I love gulash (Poór Patricia)

A Black Eyed Peas háromtagú zenekarként indult a három fiúval (Will.i.am, apl.de.ap, Taboo), és szigorúan hip-hop zenét játszottak.

I’m lovin’ it! (Puskás Flóra)

A (volt) Gyalog-Galopp évfolyam (mostanában csak „tizenegyedikesek”) fizikai, lelki és szellemi kapacitása, azt hiszem, bőven felülmúlja a Homo sapiens sapiensét. Aki nem hiszi, vagy csak szeretne tapasztalatokat gyűjteni, vagy csak szimplán vicces kedvében van, vagy nincs vicces kedvében, de szeretne abban lenni, akkor az olvasson tovább.

Egy negyedórával később (Varga Laura)

Íme, most leírom, miféle új furcsaságok történtek velem, 9.-es évem első napjaiban.

Mikor már elég a jóból... (Zsin Ágnes)

Egy hétfő délután bemerészkedtem a művészetisekhez (kilencedik évfolyam, első emelet), mit sem sejtve arról, mi vár rám. Azt reméltem, tele lesz a kisiskola, de mikor beléptem, senkit se találtam. Nem adtam fel, vártam, hátha kinyílik az egyik terem ajtaja, és kiözönlik belőle a sok gyerek. Alig egy perc múlva már két lány állt előttem, Fanni és Lili, és várták, hogy feltegyem az első kérdést a „Sziasztok, készíthetek veletek egy interjút?” után.

American Idiot: Simpson család – A film (Kunsági Éva)

Egy nyárias szerda délután indultunk el a csibével, hogy megnézzük a Simpson család debütálását a filmvásznon.

A férj tette (Sztripszky Hanna)

Rengeteg olyan film van (pl.: romantikus vígjátékok), ahol a történet vége már a moziajánló olvasásakor kiderül a néző számára. Az ember mégis elmegy és megnézi, mert az ilyen filmeknél nem az számít, van-e csattanó a végén vagy nincs. Nem mondom, hogy teljesen elhanyagolható, de nem túl fontos a történet szempontjából.

Drágaságom – nincs az a pénz (Rácz Júlia)

Amint megláttam Audrey Tautout a Drágaságom plakátján, tudtam, hogy ezt a filmet meg fogom nézni, bár első látásra nem olyannak tűnt, mint az Amélie csodálatos élete, hanem mint valami tinglitangli amerikai film francia hasonmása, átlagos sztorival, jellemtelen karakterekkel és puccos külsővel. Nos, az igaz, hogy nem Amélie-szerű film, de a fent írtak sem igazak rá.

Feszegessük a határokat... (Szabó Panna)

A világban vannak korlátok! Vagyis kellenének, legalábbis a technika világában szükség lenne rájuk, mert már kicsit sok a csodaszerkentyű. És akkor bumm, itt a legújabb: a DVD visszatekerő gép. (Pontatlanul fogalmaztam, nem a legújabb, hiszen ez a valami tavaly karácsonykor volt nagy sláger az USA-ban.)

A Vidámpark (Molnár Nina)

Mi az, amit nem tudunk róla? Tuti, hogy minden biztonságos? Mi van akkor, ha áramszünet van? Mi történik nyitás előtt és zárás után? Izgalmas kérdések, és van még bőven.

iWiW (Horváth Barbara)

Fent vagy az iWiW-en? – Hallatszik a kérdés mindenfelől.

Ave, játékos! (Kelemen Csaba)

Ha már írok, akkor komputer. Ha komputer, akkor stratégia. Ha stratégia, akkor Rome: Total War! Valahogy így jutottam arra a döntésre, hogy erről a játékról írok. A nagy hírű Total War-sorozat egyik gyöngyszemét fogom alább bemutatni – remélve, hogy utána mind többen és többen hajtanak majd az imperátori címre.

Meghalt a magas C koronázatlan királya (Almer Kitti)

Luciano Pavarotti hetvenkét esztendős korában hunyt el modenai otthonában szeptember 6-án. Pavarotti vérbeli olasz férfi, nemcsak zseniális énekes, hanem az életet végletekig szerető, különleges ember volt. Pályatársai nyilatkozták, hogy a jó Isten csókot lehelt Luciano hangszálaira.

c a téren (Rácz Júlia)

2007-ben nyolcadik alkalommal rendezték meg az A®C plakátkiállítást a Felvonulási téren, 2007. augusztus 30-tól szeptember 18-ig. Idén a plakátok témája: Élni és túlélni Magyarországon.

Mese, labor, énekkar (Kunsági Évi)

Az élet néha még az AKG-ban se könnyű. A problémák közé tartozik az alkotókörök megválasztása, és persze az is, hogyan járunk el rájuk.