Szubjektív

49. szám 2006. május

Itt a tavasz, satöbbi, satöbbi... (Puskás Flóra)

Igen, igen, igen! Sikerült! A nagy hófelhők közül valamilyen csoda folytán 5 hónap után előbukkant az év várva várt szereplője: a Nap. Ollé! De térjünk csak ki erre az 5 hónapra. Hát, nem volt könnyű.

Békejel a Hősök terén (Tálas Zsófia)

Közösségi élmény vagy tüntetés? Hm. Ezt én sem nagyon tudom, de annyit biztosan, hogy gyönyörű volt.

Nemzetközi vásár Zágrábban (Gondár Bianka)

Idén szeptemberben indítottuk el cégünket egy kisebb baráti társaság keretein belül, mert úgy gondoltuk, hogy ez jó móka lesz számunkra, és a pénzt is szeretjük.

A Legorobot esete a kínai selyemmel (Ginter Zsófia)

Hogy mi a kapcsolat a fent említett két, viszonylag egymástól távolinak tűnő dolog között? A 10.-esek projekt témahetén kiderült, hogy nem csak ebben a két témában, de még nagyon sok másban is rendkívül otthon van az évfolyam.

Babel Műhely – Sehol sziget (Abay Kinga)

A 11.-es színjátszósok csak Palkó színház néven ismert csoportja az idei Tavaszi Fesztiválon mutatta be legújabb darabját.

Díjátadó Pécsett (Herner Máté)

Szombat kora reggel zökkenőmentesen siklottunk Pécs felé, hogy átvegyük a Kamera Hungária Fesztiválon a Marsall toll pályázat két második díját.

Kedves Kata (Gerle Kata)

Képzeld, voltunk Pécsett, hogy átvegyük a Szubjektív és Jakab Juli Marsall-díját. Most rendezték meg először a középiskolai újságok és újságírók versenyét a pécsi kommunikáció szakon.

Újra árvíz (Gerle Kata)

Bizonyára feltűnt néhány AKG-ba járó diáknak, hogy múlt hónapban kiöntött a Duna.

OEV, avagy egy véres nap története (Abay Kinga)

2006-ban harmadszor is megrendezték az Országos Elsősegély-ismereti Versenyt. Az idei megmérettetés azonban sokkal nagyobb volt az előző évekhez képest: három iskola és 120 imitátor vett részt az előkészületekben, nem beszélve a sminkesekről és a szervezőkről.

Tibor vagyok, de hódítani akarok (Patyi Kristóf)

Egy napon hazafelé menet láttam meg a film plakátját, és amikor elolvastam a címét, hatalmasat nevettem. A buszon kicsit furán néztek rám az emberek, de ezt már megszoktam.

Doktor House (House, M.D.) (Puskás Flóra)

Ó igen. Egy új amerikai kórházsorozat. A Vészhelyzet (ER) és A Grace Klinika (Grey’s Anatomy) után megismerhetünk egy harmadik orvoscsoportot, akik ismét azon igyekeznek, hogy meggyógyítsák/megmentsék betegeiket.

Menyasszonytánc (Kajos Rebeka)

Íme, ez a világ első Klezmer-musicalje, amit idén mutattak be a Budapesti Operett Színházban. A klezmer kelet-európai zsidó tánczenét jelent, amit a darabban a Budapest Klezmer Band szolgáltatott.

New York a Kogartban (Tálas Zsófia)

Hatalmas utcák, rohanó emberek, nyüzsgő élet, jazzklubok, óriásplakátok, ahova csak nézek, óriási épületek, hatalmas parkok, kávézók. Hát ez a kiállítás nem ilyen volt. Legalábbis nem ez volt a lényeg.

Herczeg Sára – Kirády Attila: Én, Torres (Gondár Bianka)

Nem véletlenül választottam ezt a könyvet, igazság szerint azért, mert ezt találtam a legközelebb a személyiségemhez, és nem a csini megasztáros fiú miatt.

Tavaszi zeneajánló (Ginter Zsófia)

Red Hot Chili Peppers, Placebo, Nelly Furtado, Pearl Jam...

Mozart, a musical (Kajos Rebeka)

Most vasárnap voltunk megnézni az Operett Színházban, a Mozart című musicalt. Nagyon régóta vártam már, hogy végre eljöjjön ez a nap, mert nagyon sok jót, sőt, szinte csak elismerő véleményt hallottam róla.

Critical Mass, kicsit bővebben (Patyi Kristóf)

Azt, hogy mi az a Critical Mass, szerintem mindenki tudja. Viszont azt, hogy hol volt a világon először, miért és kik kezdték el, és hogy vannak olyan emberek, akik kifejezetten utálják ezt a rendezvényt, na talán azt már kevesebben tudják.

A VII. Országos Egyetemi-Főiskolai Jégkorong Bajnokság (Fábián Emese)

2006. március 25-én a székesfehérvári jégcsarnokban immár hetedik alkalommal került megrendezésre az Országos Egyetemi-Főiskolai Jégkorong Bajnokság.